SMAS лифтинг – модерна процедура за лицето

0
598

Една все по-популярна у нас процедура е т.нар. SMAS лифтинг. Самата интервенция е изключително резултатна и се ползва с отлично име в медицинските среди.

SMAS лифтингът може да бъде направен както самостоятелно, така и в комбинация с други процедури. Предимството при него е че може да се извършва както при по-млади, така и при много възрастни пациенти – 70-80-годишни, тъй като не крие рискове за здравето им.

SMAS лифтингът изпъва средната и долна част на лицето и шията, подчертава скулите, придава по-младежка визия. Най-общо казано, той повдига суперфициалната (т.е. повърхностната) мускулно-апоневрозна система (СМАС). При него не се изтегля и повдига само кожата, а цялата СМАС – кожа, мускули и т.н.

Най-често хирургът прави два малки разреза зад гънката над ухото. Оттам се изтегля СМАС и после се зашива. В случай на големи мастни натрупвания в областта на бузите, те се изсмукват посредством ултразвукова липоскулптура. По желание на пациента могат да бъдат променени ъглите на веждите, да се изтеглят оптически нагоре устните.

Операцията се извършва под пълна упойка и отнема няколко часа, обикновено около три часа. Конците се свалят след няколко дни. След операцията лицето може да изглежда леко подпухнало, но този ефект изчезва напълно в рамките на следващите три-четири седмици.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here