Pinda Sweda Aroma Massage

0
722

Представлява масаж с билкови торбички в комбинация с етерични масла и е важна част от Аюрведа – древноиндийската система за поддържане на здравето и жизнения тонус и най-всеобхватната терапевтична практика. Тъй като в Аюрведа подходът към всеки човек е индивидуален, за избора на масажната техника, маслата и билките, които ще се използват, първо се попълва специална анкета, чрез която се определя (по много показатели – тип кожа, тегло, коса, очи, темперамент и др.) към кой аюрведичен тип принадлежи човекът. Според Аюрведа се различават 3 типа (или 3 доши – вата, питта и капха), които обаче рядко се срещат в чист вид, в повечето случаи хората са от смесен тип. Анкетата се прави с цел да се избере какво масло е подходящо и какви масажни похвати да преобладават.

Pinda Sweda Aroma Massage е изключително подходящ при нарушен енергиен баланс, за отстраняване на токсините от организма, за лечение на дифузен целулит, както и при проблеми с опорно-двигателния апарат. Терапията започва с ексфолиране на тялото с подходящ пилинг (съобразен с типа кожа) и специфични масажни техники, като по този начин се отстранява мъртвият слой клетки, кожата се изглажда и тонизира. Пилингът се отмива, тялото се подсушава и се нанася топло бадемово масло.

Предварително се приготвят билковите торбички, комбинация от различни билки и етерични масла в зависимост от попълнената в началото анкета, както и от желания ефект. Билковите торбички са 3 типа:
√  С противовъзпалително и детокс въздействие – билкова смес от оризови трици, лайка и царевично брашно, етерично масло от санталово дърво, както и още 4 етерични масла, зелена хума и малко количество бадемово масло.
√  С дрениращо действие – билкова смес от оризови трици, лавандула и царевично брашно, етерично масло от санталово дърво и още 4 етерични масла, всяко с различен ефект (дрениращ, реактивиращ, стимулиращ микроциркулацията и антицелулитен).
√  С успокояващо и тонизиращо мускулите действие – билкова смес от оризови трици и лайка, етерично масло от санталово дърво и още 3 етерични масла (с успокояващо и ребалансиращо действие).

Три от съответните билкови торбички (предварително загрети) се поставят върху гръбначния стълб (на точно определени биологичноактивни точки), а две – върху дланите. Започва същинският масаж със специфични кръгови движения с помощта на две билкови торбички, като се действа в следната последователност – обработват се краката и стъпалата, след това се преминава към гърба, раменете, ръцете и врата.

Този масаж подобрява кръвообращението, спомага за отстраняване на токсините и възстановяване на жизнения тонус на организма. А накрая, за да бъде наистина релаксацията пълна, ви предлагат подходящ билков чай. Pinda Sweda Aroma Massage може да се съчетае с Shirodhara – предварително избраното масло се затопля и на фина струя от специален съд се оставя да капе върху косата. Прави се цялостен масаж на главата, като по този начин се възстановява нормалният хидролипиден баланс на кожата на скалпа, укрепва се структурата на косъма, а косата възвръща блясъка и жизнеността си. След това струята се премества върху третото око и чрез специален похват се обработват биологичноактивните точки на ходилата, дланите и лицето. Shirodhara трае от 20 до 30 минути.

Pinda Sweda Aroma Massage продължава около един час, но въздействието му е невероятно тонизиращо и релаксиращо. Чрез тази терапия се отстраняват токсините от организма, възстановява се жизнената енергия, а кожата е видимо подмладена и освежена.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here