Paco Rabanne Spring 2012

0
686

Маниш Арора, назначен за творчески директор на Paco Rabanne през 2011 г., наистина успя да вдигне духа на френската модна къща и отново да я изправи на крака. Пролетната колекция бе представена в седмицата на модата в Ню Йорк и изпратена с бурни аплодисменти, като доказателство за невероятния й успех. Представлява впечатляваща иновация, вдъхновена от научната фантастика, наситена с футуристични елементи и искрящи цветови комбинации.

Удивителният индийски дизайнер черпи вдъхновение за моделите си от всичко нестандартно, различно и провокативно. Като резултат пред отбраната публика се появи една запомняща се за годината колекция, излъчваща неповторима оригиналност, символизираща силата на женския сексапил.

Самият спектакъл е достоен да се нарече истинско представление, поради креативното решение на екипа на Paco Rabanne, всички модели да слизат на сцената по специално поставени ескалатори. Дефилиращите модели ни показват смели тоалети, решени като фантастични цветя, дошли от бъдещето или от друга планета. Луксозни, женствени, провокативни, артистични и дръзки – това са определенията за цялостния тон на колекцията. Фантазията на дизайнера се материализира под формата на рокли с къса дължина, вталени в ханша и обемни по дължината, остри рамена, огромни, ъгловати шапки, остри деколтета, асиметрична кройка.

Използвайки метал и пластмаса като материи, в съчетание с кожа, брокат и латекс, линията постига желания впечатляващ ефект.

В края на ревюто 11 модела с шоколадова кожа показват дръзката страна на модната линия, носещи изключително екстравагантни тоалети, с грабващи вниманието форма и послание.

Автор: Илона Исаева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here