Makeup за брюнетки

0
687

Известно е, че цветът на косата, цветът на очите, както и естествения тен на лицето имат определяща роля за правилния избор на грим. Разбира се, за цялостната хармонична визия не без значение са и тоалетът, бижутата, аксесоарите. Как да се гримират брюнетките? На какви цветове и нюанси да заложат, за да постигнат впечатляващо излъчване?

Основно предимство на брюнетките в сравнение с блондинките и червенокосите е, че им подхождат много по-наситени цветове при гримиране. Тъмнокосите изкусителки смело могат да използват и различните нюанси на атрактивното червено червило. Същото може да се каже и за опушения грим на очите – лицето на брюнетките е перфектно за постигането на т.нар. smoky eyes.

Но… яркостта и изразителността на грима трябва да имат своите граници, за да не предизвикат обратния ефект, защото във външността на брюнетките по природа е заложено драматично излъчване. По-силният контраст между цвета на косата и тена на кожата изисква определено внимание при избора на нюанси. Цветът на очите също е важен за цветовата палитра, на която ще се спрете.

Черни очи

Ако природата ви е дарила с черни очи, за вас са подходящи златисти, тъмнокафяви, както и приглушени сливови тонове. Ако в косите ви няма червеникави преливки, можете да изпробвате сиви сенки с различна наситеност – както блестящи, така и матови. Експериментирайте и с наситените сини и тъмновиолетовите тонове. Устните трябва да са почти незабележими, особено ако гримът на очите е опушен. Червило с наситен червен цвят можете да използвате при лек, деликатен макиаж на очите, и разбира се, не го съчетавайте с ярки „петна” руж на скулите. Сенки с виолетови оттенъци и нежнорозово червило или блясък за устни са подходящи при комбинация от бяла кожа, черни коси и черни очи. В светлокарамелен вариант блясъкът за устни е перфектно съвместим с топлата гама сенки за очи. Ягодово червено червило е подходящо, когато сенките са решени в хладните цветови нюанси.

Кафяви очи

За брюнетките с кафяви очи е подходяща бежово-кафявата гама, с помощта на която може да се създадат както естествен дневен, така и впечатляващ, наситен вечерен макиаж. В случай че тенът ви е по-тъмен или сте със загар, а косите ви са кестеняви, лицето ви ще придобие невероятно свежо излъчване, ако нанесете руж с бронзови нюанси или бронзираща пудра. При светла кожа и кафяви очи са подходящи руж с нежни прасковени оттенъци и натурална пудра без блясък. За вечерен грим можете да използвате медни сенки за очи, черна или тъмнокафява спирала за мигли и неутрален гланц за устните. Забравете за розовата гама сенки за очи, дори много да я харесвате, защото създава впечатление за подпухналост и уморено изражение. През деня заложете на естествено и свежо излъчване, като само подсилите блясъка на устните си с деликатен гланц.

Сини или сиви очи

Брюнетките, които се отнасят към зимния тип, т.е. имат тъмни коси, бяла кожа и сини, сиви, зелени или пъстри очи, трябва да внимават повече с цветовата гама на сенките за очи. Ако цветовете са прекалено наситени, на фона на тъмните коси е възможно погледът да стане безизразен. Бежово-кафявата палитра е неутрална и спокойно можете да я използвате. Тенът на кожата трябва да е по-приглушен и избягвайте да подчертавате скулите с наситено розово. Заложете на нежен прасковен или бледорозов цвят. Също така експериментирайте с цвят теракота, който ще подсили привлекателността на погледа ви. Червилото може да е също с цвят теракота или с карамелени отблясъци. За вечерен грим хармонично съчетайте различни нюанси от сиво-синята гама и задължително придайте обем и наситен цвят на миглите с подходяща спирала в черно.

Зелени или пъстри очи

Ако сте със зелени или пъстри очи, използвайте натурални бежови сенки, за да постигнете естественост и свежо излъчване, или обратно, създайте драматичен контраст с помощта на бледолилави или розови сенки. При вечерен грим очертайте очния контур с изумруденозелена очна линия – това ще придаде очарование на погледа и ще подсили зеления цвят на очите ви. С помощта на спирала в черно постигнете впечатляващ обем, дължина и интензивен цвят на миглите. Умело нанесете на лицето, шията и деколтето пудра с блестящи частици, която ще придаде сияйност на тена. „Облечете” устните в прозрачен блясък за повече обем и сочност, а при неутрални сенки за очи използвайте наситено червено червило – впечатляващата визия е гарантирана. Колкото до дневния грим – заложете на нежни, естествени тонове и свежо излъчване.

Ако очите ви не са с ярко изразен цвят, т.е. сиво-зелени, кафяво-зелени, опитайте с приглушената гама сенки: нюанси на маслиненозелено или сиво-зелено, както и много бледовиолетово. Устните също трябва да са естествени, като за дневния грим използвайте червило с нежен карамелен цвят, с едва забележими розови оттенъци. Но за вечерен грим или при неутрални сенки можете да се спрете и на наситен ягодов или сливов, който подхожда на сините очи, или червен с различна интензивност, който ще подчертае красотата на зелените очи, особено на фона на тъмнокестенявите коси.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here