Jean Paul Gaultier. Колекция есен – зима 2011/2012. RTW

0
641

Есенната колекция на Jean Paul Gaultier буквално разби естетиката. Дрехите са консервативни и удобни, лишени от всякакви трикове. Това, може би, е причината за „оживяване“, дизайнерът оставя моделите си да излязат от черупките, да замерят публиката с шалове и “случайно” да захвърлят саката на пода. “Тези момичешки дрехи” са най-вече момичешки. Изработени са за аристократки и изглеждат като сиви пчелни кошери, които дори могат да бъдат помирисани. “Просто не можете да се отегчите”.
Тоалетите с метални възли и със светли тънки ленти изглеждат неудобни, но определено не е така. Това е една от най-удобните за носене колекции на Jean Paul Gaultier и е фокусирана върху почти 100%-во изразяване в тенденциите. Два тона филц и кожено палто? Точно така. Открити пуловери? Аха. Слой дрехи върху слой дрехи? Да, да, и да.
Това, което липсва обаче, въпреки цялото разголване, безгрижност и предизвикателност на моделите, е младежкият дух. Някои от правите дълги поли и жакардовите комбинезони носят чувство на старомодност или твърде много приличат на гардероба на богата възрастна матрона. Но, не забравяйте – тази жена е била млада някога.
Снимки: Vogue

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here