H&M – под влиянието на култова героиня

0
636

Една интересна новина от света на модата: H&M пускат специална колекция, по повод излизането на римейка на режисьора Дейвид Финчър на култовия “Мъжете, които мразеха жените” (тази версия ще е озаглавена The Girl with the Dragon Tattoo) заснет по произведението на Стиг Ларшон. В ролята на Лисбет е американската актриса Рууни Мара, която ще си партнира с Дейвид Крейг.

За повече убедителност при разработката на колекцията компанията привлече Триш Съмървил, дизайнерка на костюмите във филмовата продукция.

Облеклото на Лисбет Саландер (главната героиня) изразява напълно характера й. Коженото й яке е своеобразна броня срещу агресията на света. Дизайнерите целят колекцията да показва същността и силата на Саландер – обществен аутсайдер с нестандартен ум и хакерски талант.

Колекцията съдържа 30 артикула, основно кожени якета, панталони, джинси, големи чанти. Цветовете са сиво, тъмно червено, черно. Дефилето ще бъде на 28 ноември в Париж, а след 14 декември вече ще е достъпна във всички магазините на H&M и чрез интернет.

Ако сте почитателка на трилогията “Милениум” и се възхищавате от главната й героиня, ще имате възможност след няколко месеца да се сравните с нея. Все пак H&M скоро стъпва и в България.

Редактор: Весела Христова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here