Dsquared² – на изложението на Kartell в Милано

0
673

В новата Design Week марката Dsquared² взе участие със специален проект, спонсориран  от Kartell: уникално изложение в чест на самия град Милано – люлката на италианския дизайн след 50-те години. Дийн и Дан Кейтън, дизайнерите на Maison, също се присъединиха към амбициозната инициатива, приемайки креативното предизвикателство, отправено им от  Kartell. Канадските дизайнери избраха за своя задача да възстановят Kartell’s Masters Chair по дизайн на Philippe Starck, смесвайки на едно място миланския дух и техните канадски корени.

Дийн и Дан споделят: Съвсем инстинктивно избрахме да интерпретираме този модел и неговата история. Бяхме поразени от силния синтез, въплътен в творението на  Philippe Starck: един-единствен стол събира 3 икони на съвременния дизайн. Гърбът на Masters chair е плетеница от три различни облегалки на вече известни модели столове. Втъканите една в друга линии формират интригуваща зрителна игра. Този стол ни кара да се замислим за преплетени дървеса, напомнящи за канадската природа, толкова скъпа на нашите сърца. Когато сме в Милано нямаме време да се порадваме на парковете и прекрасните зелени площи, затова решихме, че това е един чудесен начин да внесем природата у дома.
Освен близнаците Кейтън, професионалисти и знаменитости от света на модата, изкуството, дизайна, фотографията, литературата, музиката и кулинарията също решиха да се включат в инициативата на Kartell.

Общо 45 произведения на изкуството ще бъдат на показ във фирмения магазин на Kartell в Милано. Впоследствие, Kartell ще организира благотворителен търг с творенията, като приходите от продажбите ще бъдат дарени на фондация Umberto Veronesi за осъществяване на ракови изследвания.

Автор: Неда Грозева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here