DOPPELHERZ – красотата минава през здравето

0
647

“Силата на две сърца”, как звучи само?! Лозунг, който сякаш вдъхва живот, но живот, изпълнен със здраве. Защото, когато сме здрави, ние с удоволствие можем да се радваме и на красотата си.

Фразата стана известна покрай уникалните продукти с марка Doppelherz. Безупречно немско качество, здравословни съставки и осигуряване на повече жизнена енергия за вас, вашето тяло и всяка част от него.

Всъщност Doppelherz е собственост на една от водещите немски фармацевтични компании – Queisser Pharma. Последната е известна най-вече със стабилните си позиции на световния пазар и милионите благодарни клиенти. Успех, с който малцина могат да се похвалят, плод на вековна традиция.

Всичко започва в далечната 1897 год. с малка фармацевтична фабрика в Хамбург. След като приключва фармацевтичното си образование, младият Alfred Queisser се установява от Лаузиц в района на Дрезден, а после се мести в огромния Хамбург, за да търси щастието си като производител на фармацевтични продукти. Той решава да се специализира в производството на продукти за здраве и грижи, като кремове, течни сапуни и пасти за зъби. Въпреки трудностите, Alfred Queisser e възнаграден от стабилен ръст в бизнеса си. Той дължи успеха си на уникалния набор от умения, с които разполага.

Второто направление от историята на Queisser Pharma започва с Josef Peter Hennes, аптекар от Есен. През 1919 г., с помощта на билки и други естествени съставки, Josef Hennes разработва оригиналната формула за това, което понастоящем е известно като Doppelherz ® Energie-Tonikum (Doppelherz енергийна тоник). Той основава компания, която също се нарича Doppelherz, и продължава да произвежда и успешно да налага на пазара новия си тоник.

Съдбата среща бизнеса им и двете фирми накрая се сливат в “Queisser Фарма”. Тогава, в края на 1970 г., Queisser Pharma е закупена от Dethleffsen Holding, отдавна установена семейна фирма със седалище във Фленсбург. От 1987 г. Queisser Pharma е със седалище във Фленсбург.

И така… до днес, когато за Doppelherz все по често се говори като за гаранция за крепко здраве и физически и душевен комфорт – основата, върху която стъпваме, за да се почувстваме красиви и щастливи.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here