Dolce & Gabbana – емблема в модната индустрия

0
661

Наскоро Domenico Dolce и Stefano Gabbana демонстрираха истинско благородство, като подадоха ръка на няколко млади дизайнери. Двамата модни диктатори превърнаха магазина си на Via Spiga 2 в базар, където техните колеги подредиха по един рафт със свои облекла, заедно с микс от аксесоари на Dolce & Gabbana по избор (преди всичко, това е Mилано, световен център на модата; алтруизмът трябва да е от полза за всички). Някои от включените дизайнери не са съвсем непознати – сред участниците са Behnaz Sarafpour,Yigal Azrouel,Kinder Aggugini и Sophie Theallet. За тях едва ли е съвсем вярно твърдението, че не могат без чужда помощ. Все пак, това доказва, че светът на модата е широко отворен към новото поколение таланти.  Щедрият жест  на Domenico и Stefano дава неоценимо предимство на тези, които се нуждаят най-много и припомня колко далеч е стигнала марката, за да си позволи да подпомага по-слабо познатите творци. Миналото лято, докато италианското издание на Vogue обикаляше страната заради състезанието Who Is On Next („Кой е следващият?“) в търсене на нови таланти и беше в Рим, се прокрадна мнението, че “Италия „робува“ на марките, а новите, млади имена все още значат прекалено малко.” Dolce & Gabbana – емблема в модната индустрия, обаче, дадоха своя принос за промяна на незавидната ситуация. Отваряйки врати за младите дизайнери, те демонстрираха съпричастност и показаха колко са осведомени за реалните нужди на Италия.

Пролетта беше и подходящото време за D&G да заздравят основите на постигнатото до момента и да отправят поглед към бъдещето. Някои от артикулите  на Via Spiga 2 достигат 500 долара, а и по-малко – знак, че големите европейски марки разбират ситуацията на съвременния пазар, но няма да рискуват да поставят не чак толкова скъпите стоки в линията на евтините.

Днес D&G представят своята дългоочаквана колекция пролет – лято 2011, където отдават заслужена почит на красивата ръчноизработена сицилианска бяла дантела. 

Има изобилие от рокли, следващи естествените извивки на тялото или пък талията (някои от моделите, деликатно и изкусително разкриват част от сутиена или боксерките), вталени поли, изрязани якета и ефирни блузи. Почти всяка част от тоалета е в съзвучие с елегантната дантела, шифон и туид. Материите изглеждат като преплетени – още по-красиви, с шикозни бродерии. Dolce & Gabbana се въздържат от излишния драматизъм на огромните вечерни рокли, за сметка на моделите до коляното, обсипани с кристали и изкуствени диаманти. Ако някои от младите дизайнери, подпомогнати от Domenico и Stefano са гледали шоуто, посланието вече им е ясно: Трябва да знаете кои сте, да почувствате емоцията на това, което създавате, и да сте готови да посрещнете своя миг на слава.

Dolce & Gabbana. Колекция пролет – лято 2011. RTW.

Снимки: vogue.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here