CoolSculpting за изваяно тяло

0
694

Ако сте от жените, които все не могат да се отърват от няколко излишни килограма и досега не сте открили добро решение, възможно е да ви помогне една нова технология за отстраняване на мазнини от организма – CoolSculpting.

CoolSculpting в превод означава „студено скулптиране” и за разлика от оперативните методи за отстраняване на мазнини е абсолютно безболезнен, безопасен и не изисква възстановителен период. Методът е разработен от специалисти от Харвардския университет, одобрен е от FDA (Американската федерация за контрол над храните и лекарствата) и вече успешно се прилага в редица клиники в САЩ, Канада и някои европейски страни.
Доказано е, че мастните клетки са уязвими към въздействието на студа. При процедурата CoolSculpting мастните клетки се замразяват и настъпва процес, наречен апоптоза (програмирана клетъчна смърт на мастните клетки). Извеждането им от организма е по естествен начин. Въздействието е локално и не засяга другите клетки.
Методът е изключително подходящ за отстраняване на мастни отлагания в проблемните зони (талия, корем, дупе), които по принцип са трудно податливи на диети или фитнес упражнения. Според специалистите след един сеанс можете да се избавите от 15–20% мазнини. Ефективността на този метод е видима след няколко сеанса, а максимален резултат ще получите 20 дена след първата процедура. В зависимост от конкретния случай са необходими от 2 до 4 месеца за дълготраен ефект.
CoolSculpting е напълно безопасна, нетравматична, безболезнена процедура, която няма нищо общо нито с криотерапевтичните вани, нито с липосукцията.  За съжаление това ноу-хау не може да помогне на жените с диагностицирано затлъстяване, тъй като CoolSculpting е предназначен за борба със сравнително неголеми мастни натрупвания.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here