BIOTHERM – величието на красотата и грижата за нея

0
594

Biotherm е марка, която си заслужава както милионите почитатели в световен мащаб, така и уважението на специалистите в индустрията за красота. Козметика, създадена с високи критерии за качество, за жени, които ценят себе си и своята визия.

Biotherm е специализирана в синтезирането на средства, осигуряващи луксозна грижа за кожата. Тя е основана в Монако през 1976 год. от водещия биолог Люсиен Обер и неговия изследователски екип. 

В основата на успеха на бранда стои… минералната вода. Професионалистите на компанията откриват как и доколко могат да бъдат полезни лечебните й свойства за техните уникални продукти. Особено ценна се оказва минералната вода от региона на Пиринеите, която оказва благотворно влияние върху клетките и им действа подмладяващо.

Един от емблематичните за марката продукти е кремът Aquasource. Легендарният крем Aquasource предизвика сензация още с появата си на пазара през 1997 благодарение на иновативната си гел-крем текстура и революционната си формула. През последните 14 години биолозите на BIOTHERM непрекъснато усъвършенстваха тази формула с термален планктон и й отредиха почетно място в козметиката за лице.

През 2011, марката отново предизвиква научна сензация в областта на хидратацията, чрез лансиране на радикално нова формула на Aquasource за безпрецедентно дълбоко и трайно хидратиране. Най-новото поколение Aquasource използва невероятната хидратираща сила на манозата, ексклузивна активна съставка, която заедно с високата концентрация на клетъчна вода от термален планктон, осигурява непостигани до момента нива на хидратация в кожата. Maнозата е натурален монозахарид, извлечен от дървесна пулпа, чиято роля е да задържа водата в дървесния ствол. Добива се чрез непрекъснат процес на химична екстракция, в който единственият разтворител е водата.

Кремът Aquasource не само задоволява основните нужди на кожата от влага, но и чрез клетъчната вода от термален планктон доставя мощен концентрат от минерали (калий, фосфор, калций, магнезий и др.), витамини от групата В и 23 аминокиселини.
Наситен с революционни активни съставки, кремът Aquasource е следващо поколение източник на естествена младост за кожата чрез рекордно трайна хидратация в продължение на 48 часа. 

За кратко козметиката Biotherm успява да се превърне в синоним на здраве за кожата и безупречно качество на продуктите. И най-вече тя съумява да запази това свое реноме и до днес, в условията на жестока конкуренция, световна рецесия и непрестанно променящия се козметичен пазар. За нас – българските почитатели на марката, остава удовлетворението, че нейните продукти могат да се намерят и на родния пазар.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here