Beauty тайни на различните народи

0
712

Как косите ви да заблестят като косите на прекрасната индийка Айшвария Рай, а кожата ви да бъде порцеланово нежка като на шведската принцеса? Възползвайте се от народните рецепти за красота от страните, в които са родени.

Италия: рициново масло за красиви ресници

За да бъдат ресниците им дълги и гъсти, много италианки използват едно ефикасно изпитано средство – рициновото масло. Бъдете търпеливи – нанасяйте рициновото масло върху ресниците си всяка вечер преди лягане в продължение на няколко седмици и резултатът ще ви изненада приятно.

Китай: бял чай за лъскави и здрави коси

Казват, че китайките запазват младостта си по-дълго от всички други нации, благодарение на дребния си ръст. Едва ли това е основната причина кожата им да бъде толкова гладка и нежна. По-вероятно е това да се дължи на гените и …белия чай. Много от козметичните средства в Поднебесната империя са създадени на основата на белия чай. Топлата напитка, от своя страна,  ефективно помага в борбата със свободните радикали. Ако пък прибавите в чая капка масло от розмарин и използвате течността за изплакване на косата след миене, то ще се избавите от сухотата и ще върнете естествената и лъскавина.

Бразилия: пилинг с пясък

По плажовете на Бразилия често може да срещнете жени, които масажират кожата си с мокър пясък. Пясъчният пилинг засилва кръвообращението и отстранява мъртвите клетки, намалява целулита. Пилингът има много разновидности. Красавицата от Израел Бар Рафаели има собствена рецепта  – смесва морска сол със зехтин. Друг изпитан метод е пилингът с утайка от кафе. Още след първата процедура кожата става гладка и нежна.

Полша: мед за омекотяване

В студените дни кожата на лицето и ръцете, която е на открито, се зачервява и е податлива на раздразнения, а кожата на тялото страда от недостиг на кислород и е склонна към дехидратация. За да запазят мекотата и красотата й, полските жени използват мед. Например, използват топъл мед за устните си, за да ги омекотят. С помощта на четка за зъби правят ефикасен меден пилинг в тази чувствителна зона. Като добавят утайка от кафе в купичка с мед, си приготвят скраб за тялото.

Скандинавски страни: минерална вода за хидратация

Скандинавието е богато на минерални извори и съвсем логично жените отдавна са прозряли ползата от тях. Известно е, че минералните води са богати на полезни соли и микроелементи. Опитайте след измиване да обтриете лицето си с памучен тампон с минерална вода – ще усетите прекрасния почистващ и хидратиращ ефект.

Индия: кокосово масло за блясък в косите

Ненапразно индийките се гордеят с красивите си коси. В древната страна почитат традициите и използват натрупания с векове опит. Предпочитано следство в грижата за косата са маслата, които жените редовно втриват в косата си и ги оставят за нощта. С прекрасен ефект е кокосовото масло – то подхранва и заздравява косъма и придава блясък. Отлично средство за борба с “цъфналите” крайчета.

Редактор: Вера Янева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here