Beauty грешки, които отблъскват мъжете

0
571

Някои типично мъжки грешки предизвикват насмешка в жените. Но и жените не са застраховани от допускането на такива – например при оформяне на прическата, нанасяне на грима, използване на парфюм и др., които понякога може да отблъснат представителите на силния пол. Кои са най-често срещаните beauty грешки и как да се избегнат?

Парфюм в изобилие
Колкото и да харесвате даден парфюм, в никакъв случай не се „поливайте“ с него. Още по-неприятно е, ако смесите няколко аромата. Едва ли мъжът, точно когато ви прегръща, ще иска да се озове насред парфюмериен магазин. :) Не забравяйте, че ароматът се разкрива в пълния си разкош и от минимално количество.
Прекаляване с грима
Нанасяйки тониращ овлажнител, коректор, фон дьо тен и пудра на лицето си (колкото и да са качествени) рискувате да оставите част от макиажа под формата на петна върху яката на ризата му. По-добре заложете на лека основа и използвайте коректор, за да прикриете малките зачервявания или пъпчици.
Напластени мигли
Безспорно спиралата за мигли е тайното женско оръжие за съблазън. Но… само ако е нанесена правилно. Напластяването на туша, за да се удължат миглите или да се придаде обем, води до слепването им, което не е красива гледка. Обърнете внимание – ресниците трябва да са перфектно разделени, леко извити и подчертани, така ще придадете изразителност на погледа си.
Суха кожа
Едва ли може да се нарече секси сухата, загрубяла или напукана кожа на краката и ръцете. Редовно прилагайте деликатен ексфолиант, който отстранява мъртвите клетки от повърхността на кожата, изглажда и тонизира. За измиване използвайте нежен душ-крем и след всяко взимане на душ задължително нананасяйте хидратиращ и подхранващ лосион за тяло.
Лепкав гланц за устни
На козметичния пазар се предлага голямо разнообразие от гланцове – хидратиращи, придаващи блясък или нежен цвят на устните, с плодов аромат и т.н. Най-важното изискване е гланцът да не лепне. Имайте предвид, че повечето мъже не понасят усещането за лепкавост. Изберете хидратиращ гланц с дълготраен ефект, който овлажнява устните и ги прави свежи и сочни.
Плътно прибрани коси
Никой мъж не може да прокара пръсти в красивата ви, буйна коса, ако е вързана на опашка или е прибрана в стегнат кок. Тези прически не са подходящи, ако ви предстои среща с любимия. Заложете на леки вълни (и тази година ретро вълните са модерни), небрежен шиньон или просто пуснете свободно косите си.
Мнооого опушен грим
Определено опушеният грим е много секси, придава дълбочина и чувственост на погледа. Но не използвайте прекално тъмни сенки за очи и не ги напластявайте. В повечето случаи силно наситените тонове отблъскват вместо да привличат вниманието на мъжа. Изтънченият, секси опушен грим изисква прецизност от ваша страна при нанасяне и умело съчетаване на цветовете.
Червило в наситени цветове
За едни мъже червилото ви е прекалено ярко, за други – много тъмно, трети пък не харесват червения цвят. Що се касае до червилото, мъжете не са наясно кои нюанси точно ги привличат. Затова поне в началото на връзката ви заложете на неутрално червило, за предпочитане в бледорозови тонове.

И не забравяйте, че няма нищо по-привлекателно от ослепително бялата усмивка. Грижете се за зъбите си – не само да са здрави, но и добре почистени. Днес ще откриете богат избор от избелващи, почистващи и освежаващи пасти за зъби, които ще ви помогнат да поддържате отлична хигиена и да се радвате на страхотна усмивка. Веднъж или два пъти годишно посещавайте стоматолога си за професионално почистване на зъбите.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here