3D контурна пластика

0
732


Един от съвременните методи в пластичната медицина е 3D контурната пластика. С тази процедура  не само се коригират бръчките, но се моделира и лицето. С вкарването на специални вещества се запълват изгубените обеми и се осигурява лифтинг ефект. При 3D контурната пластика лекарите използват специално разработената от френски специалисти атравматична канюла.

Канюлата е инструмент с различна форма, която може да бъде изработена от злато, платина, сребро и др. метали, от стъкло, твърд каучук и др. При контурната пластика се използват метални канюли, с помощтта на които се вкарват подкожно необходимите вещества. Най-търсени са инжекциите с хиалуронова киселина, ботокс и др., благодарение на които пациентите се сбогуват с бръчките, коригира се размерът и формата на устните, изменя се овалът на лицето, без да прибягват до хирургични методи.
Тези процедури са свързани с известно неудобство – синини и отоци, които са следствие от убожданията.

Вече съществува безболезнена контурна пластика, без споменатите негативни ефекти. Решението е намерено от френските специалисти. Този метод е максимално щадящ – при него се използват атравматичните гъвкави канюли, с които се вкарва препаратът. Това са тъпи игли от хирургична стомана, която имат отвор отстрани на върха. Притъпеният закръглен връх на канюлата й позволява меко да прониква между тъканите, без да ги травмира. Препаратът се разпространява равномерно в тази зона, където е необходимо, без риск от фибрози. Не се образуват хематоми и отсъства болка. Предварителната анестезия тук е излишна.

Редактор: Весела Христова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here