2012 – годината на Дракона

0
762

Драконът е най-могъщият астрологичен знак от дванайсетте животни (плъх, бивол, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и глиган), представляващи китайския зодиак, определени от влиянието на Луната, пряко свързани с китайския календар и астрономия.

Съществуват пет вида дракони: огнен, воден, земен, метален и дървен. Предстоящата 2012 г. ще премине под знака на Водния дракон, символ на интелигентността, трудолюбието и успеха, властта и богатството.

Драконът заема пета позиция в китайския зодиак. Той е изключително внушителен, великолепен, атрактивен и пълен с жизненост и сила. В Китай драконът от векове се счита за имперски символ, личен знак на императора, като също така олицетворява мъжкия елемент Ян.

Личността на Дракона

Хората, родени в годината на Дракона имат естествена харизма и са надарени със сила и късмет през целия си живот. Драконът притежава завиден ум, самоувереност и чувство за отговорност. Твърде амбициозни, хората от този зодиакален знак не биха се спрели пред нищо за да постигнат целите си, въоръжени с власт и достойнство. Те сами моделират съдбата си и решават кое е най-правилното за тях, често пренебрегвайки мнението на околните. Драконите са способни да постигнат големи успехи в личен и професионален план, защото знаят как правилно да използват огромните си количества енергия, интелигентност и талант.

Въпреки че те са винаги в центъра на вниманието, в нито един момент не загубват чувството си за лоялност, толерантност и отговорност. Драконите са готови на всичко за семейството и най-близките си хора, като при наличие на проблем те са първите, които се отзовават и оказват безрезервна помощ. Китайците смятат, че няма по-искрен приятел от родения в годината на Дракона. Винаги верен на себе си и прям в комуникацията с околните, той подхожда с добри намерения и умее да дава практични съвети.

Драконът и любовта

Тези хора са страстни, всеотдайни и искрени в любовта. Често остават слепи за грешките на своя партньор, поради силната си емоционална привързаност. Благодарение на харизматичното им вътрешно излъчване, Драконите без усилие привличат вниманието на противоположния пол, като никога не остават незабелязани или пренебрегнати. Драконът търси романтика и стабилност в любовта, но обратно на очакванията, по-често играе главната роля в краткотрайни връзки и любовни афери, като той е първият, оттеглил се от връзката. Драконът е ненаситен, търсещ новото, интересното и вълнуващото. По отношение на старите си връзки той винаги запазва приятелски взаимоотношения с бившите си партньори, като никога не изключва възможността да възпламени отново отдавна приключили отношения.

Кариерата на Дракона

Хората, родени в годината на Дракона са пресметливи и знаят как да управляват парите си. Отдадени на кариерата си, те бързо натрупват финансово състояние и постигат лесно успехи на работното място. В тяхната природа е способността им да респектират колегите си, като изпълняват изрядно всички възложени задачи и демонстрират организационни умения. Обичат предизвикателствата и поставените задачи, защото те ги зареждат с положителна енергия и ги стимулират да се развиват в професионалната сфера. Вродената им конкурентоспособност и неотстъпчивост ги издигат във висококвалифицирани специалисти и силни лидери.

Съвместимост: Драконите са съвместими с Маймуна и Плъх.

Несъвместимост: Драконите са несъвместими с Бик и Овца.

Родени под знака на Дракона са в годините: 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, 1940, 1928.

Елемент: Земя.

Цвят: Жълт.

Щастливи числа: 3, 4, 5, 6, 15, 21, 34.

Автор: Илона Исаева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here