14 идеи за секси грим за всички времена

0
614

Предлагаме ви лесни начини как да подчертаете очите, устните и скулите си, за да изглеждате обаятелна, атрактивна и неустоимо секси.


1. Опушен грим
Гримирайте очите си така че от тях да струи сексапил. Първо нанесете черен мек молив в горния и долен ъгъл на окото и размажете с пръст или с памучен тампон. Следете черната линия от молива и нанесете черни сенки, после сиви върху горния клепач и разнесете извън гънката. (Колкото по-разнесено, толкова по-добре.)

2. Блестящи естествени устни
Няма по-лесен начин да постигнете секси котешки нацупени устни. Изберете естествен цвят – леко розово, обагрено с блестяща светлина (което гали окото) и концентрирайте глоса в центъра на устните (ще ги направи по-обемни).

3. Свежа кожа
Деликатен блясък можете да създадете с пудра. Нюансът трябва да е шампанско, ако имате светла кожа, златен, ако сте с нормална или меден за тъмна. Нанесете я малко над скулите с няколко потупвания по вътрешните ъгли на очите, върху клепачите и устните и на носа.

4. Червени устни
Трикът тук е да изберете формула, която да прави устните ви влажни (това е секси), но не прекалено блестящи (това изглежда твърде мръснишко). Търсете червило, върху което е написано moisturizing, creamy или butter и изберете това, което има лек кафяв оттенък.

5. Златни сенки
Изберете блестящи златни сенки и не бъдете пестелива. Нанесете слой или два от злато върху клепача и под него, и не забравяйте вътрешния ъгъл на очите. Когато поставяте ъ, заложете на шоколадово кафяво вместо обичайното черно. Определено шоколадовият цвят изглежда много по-добре, когато е съчетан със златисто.

6. Огромни мигли
Придайте дълбочина на погледа си като заложите на огромни мигли. Лесно е – само залепете на няколко снопчета фалшиви мигли, преди да нанесете слой спирала. Хванете няколко снопчета в основата с пинсета, натопете корените им в лепилото и ги поставете до миглите си. Задръжте 15 секунди.

7. Зачервени бузки
Всички сме наясно за какво ни напомнят розовите оттенъци – младост и здраве. Това, което не всички знаем, е, как да постигнем най-хубавия. Първо, озарете кожата на лицето си с малко по-блестяща основа. Можете да го направите като добавите няколко капки течен бронзант към нормалния крем, който ползвате. След това с пръсти нанесете кремообразен розов руж върху бузите си. Контактът с кожата ще разтопи ружа много по-красиво.

8. Току-що целунати устни
Придайте на устните си сочност, сякаш са току-що целунати. Нанесете съвсем малко червило или балсам с цвят на ягода. Най-много поставете в средата на устните, това придава по-естествен вид.

9. Добре изразени вежди
Помислете за Брук Шийлдс следващия път, когато си почиствате веждите. Издърпайте само косъмчетата, които са извън естествената им форма. След това се захванете с истинската работа, която се изразява в запълване с кафяв молив и пудра. Моливът е за запълване на празните места: правете къси, леки движения, за да запълните местата на липсващите косъмчета. Пудрата е необходима, за да изглеждат веждите ви по-плътни.

1. Изберете водоустойчив молив, за да можете да потъмните вътрешната страна на веждите. Направете линия върху горната част на клепача.
2. Оформете с очна линия горната и долната част от миглите и не се тревожете, ако допуснете някъде грешка – тя ще изчезне щом започнете да нанасяте макиажа.  
3. Размажете молива, за да омекотите линията. Черната линия ще създаде илюзия на по-големи и дълбоки очи.


10. Кожа с бронзов загар
Първият трик е да използвате бронзант на прах. Изберете пудра (тя всъщност е доста по-лесна за нанасяне от лосион). Но трябва да се уверите, че няма по-тъмни петна и че всичко е нанесено както трябва. Втори трик: нанесете с четката не само върху бузите си, но и на челото, точно под линията на косата си и челюстта и надолу по носа. Направете го автентично, като разнесете руж с лек розов отенък на скулите.11. Флиртуващ грим
Поставена от единия до другия край на окото, очната линия създава супер флиртуващ поглед. За по-малка драматичност, повдигнете с няколко милиметра горната линия, правейки лека извивка.


12. Нежен прасковен макиаж
Прасковеният цвят може и да не е първото нещо, което свързвате със „секси“, но помислете за това: съчетава топлината на бронзовото с цялата невинност и лекотата на розовото. Най-красивите нюанси на прасковеното са нотки розово (когато говорим червило и руж) или светлите тонове на кафявото (сенки за очи).


13. Подчертани скули
Ако не сте родена с изваяни скули, можете да ги „нарисувате“. Първо нанесете матиращ прахообразен руж под скулите. (Глътнете си бузите, за да намерите точното място.) Използвайте мек бежов руж за средно тъмна кожа, поставете и лека бронзова сянка. За по-тъмен цвят на кожата, използвайте един тон по-тъмно кафяво. След това нанесете пудра, която се доближава най-много до естествения ви тен.14. Блестящи кафяви сенки
Смесете върху клепачите и под миглите пикантен нюанс на кафявото, за да засилите цвета на очите си, без обаче ефектът да е “Аз съм с грим.” Това е перфектна комбинация от топли нюанси: toffee, карамел и тютюн. А за нощните партита просто нанесете с четка още малко от пикантния нюанс кафяво върху клепача.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here