10-те заповеди за здрава и млада кожа

0
661

Забравете за молитвите пред огледалото вечер. Има 10 правила, благодарение на които, кожата ви бързо ще възвърне яркостта и еластичността си.


1. Слънцезащитни продукти – не само на плажа.
Без значение дали вали или грее слънце, нанасяйте продукти за кожата на лицето и откритите части от тялото с UVA и UVB защита. Така може да предотвратите рак на кожата.2. Откажете най-после цигарите.
В допълнение към лошия дъх, цигарите причиняват рак. Кожата губи завинаги колагена, намалени са нивата на естроген, който е необходим за поддържането на здрава и стегната кожа.3. Използвайте козметика, богата на ретиноиди.
Това е най-добрият начин за забавяне на времето и то само с един крем. При липса на ретиноид в кожата се появяват онези неприятни старчески петна.4. Хидратирайте.
И диетичната кола не се брои. Колкото по-хидратирана е кожата, толкова по-малко бръчки ще има. Пийте много вода, намелете кафето и содата. Така кожата ви винаги ще е хидратирана.5. Спете.
Красотата е почивка. Кожата има нужда от сън, за да се възстанови.6. Поддържайте здравословно тегло.
Не е изненадващо, че йо-йо ефектът вреди на кожата. Тъй като кожата губи еластичността си с времето, колкото повече се променя теглото, толкова по-трудно кожата се напасва към новите форми. 7. Яжте правилно.
Кожата получава хранителни вещества преди всичко от храната. Колкото по-балансиран е режимът ви, толкова по-млада ще изглежда кожата ви. За да запазите по-дълто време кожата си „щастлива“ хранете се с по-мазна риба (като сьомга), тъмно зелени зеленчуци като броколи и спанак, бадеми и орехи. Пийте зелен чай. Премахнете изцяло рафинираните продукти от менюто си, които причина за ускореното стареене.8. Движете се.
Спортът повишава притока на кръв към кожата. Тренировка от 30 минути четири или пет пъти в седмицата прави чудеса.9. Релаксирайте.
Умът и тялото са свързани, когато едното не се чувства добре рефлектира върху другото. Стресът е най-големият враг на кожата.10. Не почиствайте сами лицето.
Колкото повече напредва възрастта, толкова по-бавно се възстановява кожата от чужда намеса, особено на нашите ръце. Доверете се на специалист, когато имате проблеми, колкото и незначителни да изглеждат.


Автор: Блага Димитрова

Снимки: Allure

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here