Японска терапия за кожата

0
675

Ако се окажете в района на Далечния изток, не пропускайте да изпробвате в уникална по рода си терапия. Високоефективна, тя е един от традиционните методи за постигане на перфектна кожа в Страната на изгряващото слънце, доказала резултатността си след вековна употреба. Основната съставка в нея е птичият тор.

Макар да звучи странно, истината е, че  той  се събира специално  за целите на красотата, като преди да намери място върху женското лице, преминава ефективна обработка с ултравиолетови лъчи, за да бъдат унищожени наличните бактерии.

След това се стрива до пудра, така че да се получат фини прахообразни частици. Извлеченият лечебен прах няма мирис, смесва се с вода и други лечебни съставки и се нанася върху кожата. Ефектът е витализиране, възстановяване  и заздравяване на кожата.  

Маските с птичи тор, особено от славеи, са една от тайните на чистата порцеланова кожа на японските гейши. Те открили, че той може успешно да се ползва за почистване и подхранване на кожата, като същевременно спомага  и за запазване кристалния вид на техните лица. Това е процедура с доказани медицински ефекти и широко се използва в японската индустрия за красота.

Автор: Неда Грозева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here