Ще го познаете по домашния му любимец

0
657

Отскоро имате връзка с мъж, който поне за момента показва, че държи на вас. Но… заслужава ли вашето доверие? Струва ли си да задълбочавате отношенията си с него?…  

Разбира се, в началото приятелят ви се стреми да изглежда във вашите очи най-добрият, най-находчивият, най-смелият, въобще – най-най-най-…  А на вас ви се иска да узнаете не само силните страни от неговия характер, но и недостатъците. И тук на помощ идва едно проучване на американски специалисти: за характера на мъжа може да „разкаже“ неговият…  домашен любимец. Учените са доказали, че има връзка между избора на домашен любимец и черти от характера на неговия стопанин.

С трезва преценка на действителността

Мъжът, който отдава предпочитанията си на най-добрия приятел на човека – кучето, е общителен, самоуверен, амбициозен, понякога обича да налага мнението си. Цени искрените взаимоотношения и е верен приятел, на когото може да се разчита в труден момент. Ако вашият приятел отглежда немска овчарка, той е здраво стъпил на земята, трезво преценява всяка ситуация и е сериозен и отговорен. Смело приема предизвикателствата и обикновено се справя със сложни проблеми. В случай, че харесва представители на бойни породи, като ротвайлер, стафордширски териер или питбул, то срещу вас е човек със силен характер, който не се страхува да се впуска в рисковани начинания. Изразен привърженик на традиционните семейни ценности е мъжът, който би искал да отглежда шпаньол, сетер или ерделтериер.

В плен на настроението си
Стопанинът на котки цени независимостта – както своята, така и вашата. Той е обаятелен, артистичен, с разнообразни увлечения и… в плен на настроението си. Не се учудвайте, ако след прекрасната среща и страхотните моменти, прекарани заедно, той „изчезва“ за седмица или месец, а след това ви се обажда сякаш нищо не се е случило. Ако сте независима личност, и най-важното за вас е отстояване на принципите ви, дерзайте! Опитайте се добре да опознаете вашия приятел, да докоснете сърцето и душата му – само тогава можете да разчитате на сериозна и дълготрайна връзка. Но дори и краткотраен любовен романс с любителя на котки, в никакъв случай не може да се нарече скучен.  

С романтична нагласа

Мъжът, отглеждащ папагал, е чувствителен и лесно раним. Притежава богата душевност, до която обаче трудно можете да се докоснете, защото той не допуска когото и да е близо до себе си. Страхува се от самотата и затова избира пъстроцветните птички, които с лекота прогонват тъжните му мисли и сякаш го пренасят в друга действителност. Екзотичната окраска на папагалите му напомня за тропични гори и далечни пътешествия. Ако успеете да пробиете защитната му „броня“, ще откриете непоправим романтик, който често ще ви изненадва с вечеря на свещи, разходка по брега на морето на залез слънце или други приятни емоции. Но… бъдете внимателни – пред вас може да е заклет пътешественик, който обожава пътуванията до далечни кътчета, или точно обратното, с изградения си образ на любител на екзотиката, да компенсира отсъствието на ярки преживявания в реалния живот.

В центъра на вниманието

Смята се, че рибки отглеждат тихите, съзерцателни и философски настроени натури. Това далеч не е така. Според изследователите любителите на рибки могат да се разделят на две категории. Първата включва енергични и доста емоционални хора. Често те имат много динамичен ритъм на живот и напрегната работа. Наблюдавайки плавните движения на своите любимци в аквариума, те се освобождават от стреса и възвръщат душевното си равновесие. С такъв човек можете да се сближите много лесно, да спечелите доверието му и да изградите сериозна връзка. Втората категория е представена от ексцентрични мъже, които държат да са винаги в центъра на вниманието. Хладнокръвен, егоцентричен и понякога агресивен, този мъж е в състояние да ви обсеби изцяло. Не допускайте да се превърнете в негова сянка.

Да живееш по собствени правила
Любителят на декоративни зайчета, морски свинчета и хамстери не се интересува от мнението на близки и приятели, а следва собствените си принципи. Добросърдечен, мил и търпелив, той ще ви изслуша внимателно и ще се опита да ви помогне с каквото може, ако сте попаднали в трудна ситуация. Изключително е любознателен, стреми се непрекъснато да обогатява познанията си, интересува от най-новите научни достижения. Притежава отлично чувство за хумор, почти винаги е настроен оптимистично и обича да се забавлява. Общителна личност, която с лекота създава нови приятелства.
Бихте могла да сте щастлива с този мъж, ако успеете да разберете неговите принципи и да се настроите на същата вълна с него.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here