Червените коси – хит в Холивуд

0
697

Докато в Европа властват естествените кестеняви нюанси на косите, в Холивуд красавиците залагат на атрактивните червени тонове. Повечето червенокоси холивудски звезди по рождение имат съвсем друг цвят на косите. Дрю Баримор, Кристина Хендрикс, Дебра Месинг, Шарън Осбърн, Синтия Никсън – всички те са избрали провокативния червен цвят. „Червената треска“ не подмина и Скарлет Йохансон, която отдаде предпочитанията си на този ярък цвят вместо обичайния скандинавско рус.
Червеникавият оттенък на косите винаги е привличал вниманието със своята яркост и смелост, затова и не излиза от мода вече няколко десетилетия. Смятате, че червения цвят не ви подхожда? Вероятно все още не сте открили своя оттенък. Според фризьорите червеният цвят подхожда на всяка жена, просто е важен изборът на точния нюанс.

Естествено червен
Ако искате червения цвят да изглежда естествено, вгледайте се в червенокосите по рождение жени и изберете същия нюанс. Едва ли ще видите в натуралните оттенъци на техните коси яркочервено или пурпурно. Тези нюанси никога няма да изглеждат натурални, защото са създадени благодарение на модерните технологии. За пример вземете Джулия Робъртс или Никол Кидман, които имат естествено червени коси. А червения цват на Кристина Хендрикс изглежда абсолютно натурален с помощта на подходящия нюанс боя.

Лек червен оттенък на русия цвят
Желаете да промените цвета на косата си и да привлечете внимание, но се страхувате от радикалните оттенъци? В този случай може да се добави червен оттенък в косите, без да се променя естествената ви цветова гама. Неотдавна Блейк Лайвли боядиса косата си за снимки в т.нар. strawberry blonde нюанс. Това е отличен избор за жените, които искат само да освежат и подсилят цвета си, а не да го сменят тотално. Лекият червен оттенък се отмива само след няколко месеца. Цветът е особено подходящ за естествените блондинки и жените със светла кожа.

Смело червено
Да боядисате косата си в яркочервен цвят е рискована стъпка. Но на нея се решиха Риана и Шарън Осбърн. Този оттенък винаги привлича вниманието. Въпросът е дали наистина ви е необходимо подобно внимание. Защото светът на обикновените жени се отличава от този на рок звездите и кинодивите. За да сте с такъв цвят на косата и да изглеждате в хармония с него, трябва да притежавате открояваща се индивидуалност.  Освен това, след 35-40-годишна възраст неестествените оттенъци започват визуално да ви състаряват.  

Благородно пурпурно
Не е необходимо да залагате на екстремни оттенъци на червеното, за да постигнете атрактивна коса. При това можете да не пръскате пари за скъпи професионални услуги, а да промените цвета си с боя за коса, предназначена за домашна употреба, както прави Дебора Ан Уол. През последните 10 години Дебора постига прекрасен нюанс на косата си с помощта на L’Oreal Excellence Hair Color in Strawberry Blonde 9RB, както самата тя признава. „Боята се нанася с лекота и гарантира любимия ми нюанс“, казва красавицата в едно интервю. „Още повече, че естественият цвят на косата ми е светъл. Харесва ми едва проявяващия се червен оттенък“.

Ако сте с тъмна коса или смугла кожа
В този случай е най-добре да забравите за ягодово-червените оттенъци и да изберете махагонов цвят, който изключително подхожда на смуглите и тъмнокоси жени. Погледнете София Лорен, която в продължение на десетилетия е вярна на благородния тъмен оттенък на червеното. Този цвят се постига с лекота, поддържа се лесно и не подчертава израсналите корени както по-светлите червени нюанси.

Грижа за червената коса
За боядисаните в червено коси са необходими повече грижи в сравнение например с кестенявите. Всъщност перфектен червен цвят се постига трудно при боядисване и също така е трудно да се отървете от него, боядисвайки косата си в друг тон. Затова се препоръчва да сте абсолютно наясно искате ли да сте червенокоса или не. Червен оттенък се постига най-добре, ако боята се нанася на естествена коса, а не на боядисана, независимо от предходния цвят. Молекулите на червената боя са по-големи в сравнение с тези на другите бои, затова и червения цвят се отмива по-бързо. Необходимо е боядисаната коса да се поддържа със специално разработени шампоани и балсами, които запазват червения цвят. Серумите за блясък подсилват червения оттенък и придават невероятна жизненост на косата.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here