Цветята и характера ни

0
743

Вълшебният дар на цветята е тяхната красота, а силата на красотата е в състояние да сътвори чудеса. Когато общувате с тези прекрасни природни творения, на душата ви става по-леко, зареждате се с енергия и по-лесно можете да се справите с проблемите. Цветята са отличен посредник в отношенията между хората, съпътстват ни постоянно в живота, даряват ни радост и ни зареждат с оптимизъм. Някои психолози са на мнение, че в зависимост от това какви цветя предпочитате може да се съди за характера ви. Според тях не избирате определени цветя заради аромата или формата им, а заради близостта с душата ви. Естествено не могат да се обхванат всички, но ето какво разкриват най-разпространените цветя:

Лале
Ако предпочитате лалета, вие сте изключително гъвкава и с лекота се адаптирате към различните обстоятелства. Смело се изправяте срещу житейските трудности и притежавате невероятна енергия. Лесно създавате нови контакти и нямате никакви проблеми в общуването, но никой не знае за истинските ви намерения. Въпреки че реагирате адекватно в зависимост от ситуацията – вие си оставате жена-загадка. Дълбоко в душата си таите надежда за по-добър живот. Тази неугасваща вяра ви дава сили да приемате предизвикателствата на живота. Вие сте много енергична и жизнена натура, с високо самочувствие. Мъжете трябва да положат доста усилия, ако искат да ви впечатлят. В любовта винаги сте доминираща фигура.

Люляк
Стремите се да не проявявате чувства и сте доста сдържана в общуването. Когато се озовете в трудна ситуация често се затваряте в себе си вместо да се изправите срещу проблемите и да се опитате да ги разрешите. Личният ви живот често е съпътстван от разочарования, тъй като търсите съвършенство във всичко. Притежавате богата душевност и творчески дух. Понякога не ви достига воля да реализирате целите си, въпреки че влагате много старание. На вас винаги може да се разчита – с готовност ще помогнете с каквото можете.

Теменужка
Олицетворява романтичност и сантименталност. Ако харесвате теменужките, вие сте чувствителна натура, душата ви често е изпълнена с тревоги, от които трудно се освобождавате. Предпочитате да сте в сянка, но винаги сте готова да вземете всичко, което смятате че ви се полага. Обичате да мечтаете и си поставяте прекалено високи цели, които трудно бихте могла да реализирате. Понякога спомените от миналото ви преследват и ви пречат да погледнете реалистично на настоящия си живот. В любовта давате много от себе си, но рядко ви отвръщат с истински чувства.

Лилия
Ако харесвате лилии, вие притежавате ярко изразено чувство за собствено достойнство и увереност в собствените сили и възможности. Вие сте енергична, горда, понякога – и високомерна. Надарена сте със собствен неподправен чар и умеете винаги да постигате това, което искате. Не търпите никаква критика и отстоявате своето мнение докрай. Обикновено сте център на внимание във всяка компания. Лесно можете да завъртите главата на всеки мъж, но не сте склонна на дълготрайни връзки.

Роза
Вие сте активна, самостоятелна и оригинална личност. Умеете да обичате с цялото си сърце. Вашето присъствие винаги внася хармония и спокойствие както в семейството, така и на работното място. Отличавате се с устойчивост и реален поглед върху живота. Стъпила сте твърдо на земята и подлагате всичко на трезва преценка. Амбициозна сте и понякога използвате и по-агресивни методи в стремежа си да постигнете набелязаните цели. Силна и страстна натура – вие винаги отстоявате собствените си принципи. Често предизвиквате завист у околните и около вас витаят сплетни и интриги. Независимо от всичко вие сте като непристъпна крепост.

Карамфил
Притежавате двойнствена природа – с околните сте мила, любезна и отзивчива, но дълбоко в себе си таите завист и отмъстителност. Никога няма да забравите да си го “върнете” на човека, осмелил се да ви обиди или пренебрегне. Не се подавате на чуждо влияние и с нокти и зъби се борите за постигане на набелязаните цели. Животът с вас е много труден и любовните разочарования са неизбежни. Въпреки това пред вас непрекъснато се появяват нови и нови шансове и в много отношения успехът ви е гарантиран.

Орхидея
Ако предпочитате това красиво екзотично цвете, вие се отличавате с оригинално мислене и сложен характер. Често проявявате странности и капризи и е доста трудно да ви се угоди. Винаги сте в търсене на нови предизвикателства. Обичате пътешествията, динамиката и не се застоявате дълго на едно място. Поставяте си високи цели и обикновено ги следвате неотклонно. Понякога изпитвате неудовлетворение от начина си на живот и бързо се стремите към промяна. В любовта проявявате ревност и трудно можете да задържите любимия човек до себе си.

Гербер
Добросърдечна и отзивчива натура, готова винаги да помогне. Притежавате силно развито чувство за отговорност и не оставяте днешната работа за утре. Държите много на семейния уют и хармонията в отношенията с близки и приятели. Изключително любознателна сте и се стремите непрекъснато да се развивате и усъвършенствате в избраната от вас област. В любовта влагате много чувства, но не винаги ви отвръщат със същото.

Гладиола
Аналитичното ви мислене, широк мироглед и силна енергия могат да ви помогнат да се издигнете до високи ръководни постове. Вие се справяте с лекота с проблеми от различно естество, бързо създавате необходимите делови контакти и извличате максимална полза от тях. Непрекъснато сте заета със служебни задачи, а личният живот е изместен на заден план. Изключително трудолюбива сте и винаги в течение на последните новости. Трудно бихте могла да изградите сериозна любовна връзка при вашия напрегнат начин на живот.

Хризантема
При вас често емоциите надделяват над здравия разум и това води до взимането на погрешни решения. Но вие успявате по своему да се справите с непрекъснато възникващите трудности в живота. Държите на доверието и взаимното разбирателство в семейните взаимоотношения. Макар и малко разпиляна, вие се справяте добре със служебните взаимоотношения, а оригиналните ви хрумвания допадат на шефовете.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here