Цветна магия… в косите

0
732

Известно е, че цветовете влияят на настроението и самочувствието ни. А цветът на косата има важна роля за цялостната визия на жената, освен това разкрива и черти от нейния характер.
За какво говори самото желание за смяна на цвета на косата? По принцип стремежът да се смени прическата или цвета на косата е отражение на промените във вашия живот. И колкото по-радикална промяна искате (например да отрежете дългата си коса или пък от брюнетка да се превърнете в блондинка), толкова по-сериозни изменения са настъпили във вътрешния ви свят. Някои изследователи са на мнение, че в зависимост от цвета на косите, с който искате да се сдобиете, може да се определят както черти от характера, така и какви промени очаквате да настъпят в живота ви. Разбира се, широко разпространените стереотипи далеч не важат за всички жени с еднакъв цвят на косата.

Фатално черно
Искате да се превърнете в брюнетка? Възможно е да ви липсва усещането за контрол над собствения живот и желаете да сте господарка на своите постъпки, самостоятелно да взимате решения и да не се осланяте на никого за подкрепа.
Не се учудвайте, ако освен упоритост и последователност откриете в себе си и  неспособност да правите каквито и да било компромиси. Брюнетката е смятана за загадъчна, фатална жена. В едно проучване учените решили да проверят твърдението, че “мъжете мечтаят за блондинки, но се женят за брюнетки”. Оказало се, че е истина, особено по отношение на богатите мъже: 70% от запитаните милиардери са женени за брюнетки и само 22% – за блондинки. Явно бизнесмените са били покорени от присъщата на брюнетките сериозност и тайнственост.
Страстно червено
Червеният цвят придава независимост и доза ексцентричност. Учените са установили, че в организма на жените с естествени червени коси се синтезират по-малко антистресови хормони. С това се обяснява и техния труден, понякога експлозивен характер, склонността им към непрекъснати промени и приключения. Червенокосите са импулсивни, страстни натури, които реагират прекалено бурно, без да са премислили своите действия и впоследствие съжаляват. Ако искате да се сдобиете с червени коси – вероятно не ви достигат интересни и вълнуващи преживявания. С огнените оттенъци в косите ще привличате повече мъжко внимание и може да ви се наложи да отблъсквате доста ухажори. Червеният цвят зарежда с оптимизъм и позитивна енергия, стимулира полета на фантазията, подсилва увереността в собствените сили.
Земно кестеняво
Притежателките на кестеняви коси са здраво стъпили на земята, обективно и трезво преценяват действителността, не са склонни към импулсивни постъпки. Отличават се с добронамереност и готовност да се притекат на помощ в труден момент. Притежават силен темперамент, но не изпадат в крайности. Хармонични, уравновесени и отговорни, на тях винаги може да се разчита за подкрепа и съвет. Ако искате да придадете на косите си кестеняви нюанси, възможно е дълбоко в себе си да се стремите към домашен уют и топлота.
Кестенявите тонове подчертават женствеността и естественото очарование. От време на време проявявайте спонтанност и успехът сред представителите на силния пол ви е гарантиран.
Хладно русо
И днес все така мъжете предпочитат блондинки, а природата рядко ни глези с такъв цвят на косата. По данни на изследователите само 16% от жените в световен мащаб са с естествено руси коси. Останалите просто са изсветлили косата си. Смята се, че ако жената иска да се превърне в блондинка, тя се е уморила да решава сама всички проблеми и желае да се опре на твърдо мъжко рамо. Наложеното схващане, че блондинките приличат на кукла Барби далеч не е вярно. Светлокосите жени са сдържани, хладнокръвни и умеят да се доверяват на интуицията си. Колкото и да е странно, именно блондинките най-добре се справят с естествените науки и математиката.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here