Хонконг приветства иновацията

0
650

В понеделник тази седмица бе открита хонконгската Седмица на модата. Събитието, което през тази година се провежда за осемнадесети път, привлече едни от най-известните и най-обещаващите азиатски дизайнери, които представиха своите колекции.

Едно стана ясно за тазгодишното издание – иновациите и експерименталният дух в модата триумфират с пълна сила. Сред материите се срещаха дори рециклирана пластмаса и нишки от специален сорт памукови семена, разработени за потребители с чувствителна кожа. Дизайнът на облеклата също беше повече от неконвенционален. Модните дефилета ще продължат и утре, но безспорно още много ни очаква да видим.

Хонконг направи огромен скок в модната индустрия през последните години. Днес тя е вторият износител на дрехи в световен мащаб. Само за миналата година страната реализира от износа на дрехи и аксесоари рекордната сума от 16 милиарда евро приходи. И се очаква тази тенденция да се запази. Именно затова промотирането на местното текстилно производство и мода по света се превърна в държавна политика. Стратегия, от която много европейски държави имат какво да научат.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here