Характер според ноктите

0
633

Според някои изследователи формата на ноктите може да разкрие черти от характера ви, както и да ви помогне да се ориентирате до известна степен за положителните качества или недостатъците на вашите приятелки. Става дума за естествен маникюр, а не изграден с ноктопластика.

Кръгли нокти
По душа е мечтателка, харесва романтичните преживявания, вечерите на свещи, разходките на лунна светлина край морския бряг… Чувствителна натура и лесно се засяга от критиката или несправедливите упреци на близки и приятели. Повишената емоционалност й пречи обективно да преценява хората от близкото й обкръжение и затова често остава излъгана в очакванията си. В стремежа си да покаже най-доброто от себе си допуска грешки и впоследствие вътрешно се терзае. Добронамерена и отзивчива, на нея може да се разчита – тя няма да остави приятел в беда.

Квадратни нокти
Изключително уравновесена личност и обикновено запазва спокойствие и в най-трудната ситуация. Оптимистка е и винаги гледа напред, не съжалява за грешките, допуснати в миналото. Държи на своята независимост и отстоява докрай принципите си. Дейна натура е и може да се справи с много задачи наведнъж. Предварително обмисля плановете си и трезво преценява всички плюсове и минуси преди да се впусне в осъществяването им. С лекота печели доверието на близки и познати и има доста широк кръг приятели, които я уважават и често искат съвет от нея.

Трапецовидни нокти
Самоуверена и амбициозна натура, преследва докрай своите цели. Умее да изслушва другите, но понякога прекалява със съветите. Високото й самочувствие понякога се явява пречка за създаване на искрени взаимоотношения дори с любимия човек. Характерът й е противоречив и често среща неразбиране от страна на близки и приятели. От време на време е склонна към затваряне в себе си и своеобразна изолация от външния свят. Не се поддава на емоциите си, а се вслушва в това, което й диктува разумът.

Правоъгълни нокти
Притежава невероятен творчески потенциал, заредена с позитивна енергия и винаги е в търсене на нови полета за изява. Стреми се непрекъснато да разширява и обогатява познанията си, да е в крак с най-новите достижения. Склонна е да критикува, понякога без основание, и това й създава пречки в общуването, а нерядко и врагове. Приятелското й обкръжение не е голямо, но винаги може да разчита на помощ и подкрепа. С лекота приема житейските трудности, гледа философски на живота и нищо не е в състояние да сломи духа й.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here