Флиртът – начин на употреба

0
707

В тази игра става дума за това да събуждате любопитството, да заинтригувате другия и да направите така, че обектът на вашия интерес да ви обърне внимание. Флиртът е невинно забавление, което кара жената да се чувства истински сексапилна и привлекателна. Тя има желание да се усмихва повече от обикновено, да вдига гордо глава и да е щастлива дори в дъждовен ден.

Изкуството на флирта се крие в откриването на нашата женственост и на нейното външно проявление. И тук няма значение нито как изглеждаме, нито на колко години сме или пък дали имаме постоянна връзка. Просто го правим единствено за себе си.

Можем да флиртуваме по всякакъв повод и в това няма нищо лошо. Точно обратното, в някои случаи освен удоволствието, можем да извлечем и чисто практически ползи. Например флиртът с автомеханика в гаража може да ни помогне автомобила ни да бъде оправен доста по-бързо от очакваното.

Невинно забавление за оправяне на настроението

Ставате рано, времето навън е мрачно и сте с ясното съзнание, че ви предстои дълъг ден. Как да си оправите настроението? По пътя за работа, вместо апатично да се взирате в прозореца на автобуса, просто се огледайте наоколо. (Ако пътувате с личния си автомобил, можете да направите същото, всички знаем какво ужасно прежиявяване са софийските задръствания.) Не сте ли забелязали страхотния мъж, който от време на време гледа към вас? Идеалниият обект за флирт! Погледнете го внимателно и замечтано. Не става дума за това да вперите поглед в някого, който ви интересува, а да го поглеждате деликатно и кокетно изпод миглите и внимателно да следите реакцията му. Задръжте погледа си върху него само за няколко секунди, а след това веднага погледнете в другата посока и се престорете, че не ви интересува, а това, което виждате през прозореца, е много по-интересно. Повторете упражнението няколко пъти и след това ще уловите необикновено заинтригувания му поглед. Номерът винаги минава, защото мъжете по природа твърде лесно се поддават на флирт и ужасно много харесват, когато виждат, че са предизвикали интереса на някоя привлекателна жена. Особено ако тази жена хвърля интригуващи, но завоалирани погледи. Такива, които оставят пиперливата нотка на несигурност. Когато ви погледне, можете най-много леко да му се усмихнете и да слезете на своята спирка, мислейки си: “Колко хубаво започна денят ми”.

Чакате на дълга опашка в някое учреждение и знаете, че трябва да свършите тази работа именно в днешния ден, а мъжът зад гишето не изглежда никак любезен и учтив. Как да се разберете с него? За да го разоръжите, е достатъчно едно от основните оръдия на флирта – усмивката. Дори да сте ядосани и уморени, помислете си, че най-важното в този момент е да свършите работата. Когато дойде вашият ред, пристъпете към прозорчето на гишето, без да бързате. Не показвайте, че сте нервирани, погледнете служителя със съчувствие. В края на краищата, той, горкичкият, постоянно се сблъсква с не особено симпатични хора. Връчвайки му документите, можете мимоходом да му кажете, че навярно има много работа. Погледнете го в очите още веднъж и се усмихнете, сякаш ви е криво, че и вие сте сред тези, които го притесняват.
Реакцията му може да бъде само една. Дори и най-недодяланият мъж ще се предаде при вида на усмихната жена, която е скъсила дистанцията. И вместо да ви създава проблеми, ще ви свърши работата веднага. Дори да ви се е наложило да положите известни услилия, то те са си заслужавали. Работата е приключена, а в същото време освен на себе си, сте доставили удоволствие и на някого, който се е нуждаел от това. Май няма да е лошо да приложим този трик, когато си сменяме личните документи, може и да си спестим излишни нерви (въпреки че в районните полицейски управления май преобладават служителките от женски пол).

Внимателно подбран поглед, усмивка и други флиртаджийски номера можете да използвате в редица житейски ситуации. Когато помолите съседа си да ви помогне с някой развалил се уред вкъщи, непременно го очаровайте по някакъв начин преди това. Това ще го мотивира да си свърши по-добре работата. И все пак, внимавайте! В невинния флирт с непознат мъж, съседа или продавача в магазина няма нищо лошо. Но не прекалявайте! Бъдете мили, но не играйте “ролята на сладката идиотка”. Този фалш е лесно разпознаваем и няма да ви помогне.

Женско-мъжка игра без преминаване на граници

Ако имате в работата си колега, който всекидневно разговаря мило с вас, прави ви комплимент, когато сте си сменили прическата, пита ви дали сте спали добре, не се обвинявайте, че мъжът или годеникът ви не знае за това. Не правите нищо лошо! Вашият флирт е само невинно потвърждение на факта, че сте харесвани и други мъже също се интересуват от вас! А за вас това е чудесна възможност да полагате повече грижи за себе си и да потренирате своето въздействие върху противоположния пол.

Иска ли ви се колегите в офиса да ви обръщат по-голямо внимание? Възползвайте се от сексапила си. Не е необходимо да обличате нещо специално. Със сигурност не трябва да изглеждате като изкушаващ сладкиш, който само чака да бъда изяден – с миниполичка и голямо деколте, това е абсолютно неприемливо за работната среда. Бъдете елегантни, събуждайте интерес, но не само посредством дрехите, а и чрез прическата и добре подбраните аромати. Или просто полагайте грижи за себе си и по този начин ще се чувствате доста по-добре и дори най-скучното работно място ще стане по-интересно за вас.

Бъдете деликатна и грациозна. На мъжете се харесват подобен тип жени. Станете кралица на чара. Какво означава това? Говорете винаги спокойно, гледайте в очите този, с когото разговаряте, слушайте внимателно, никога не повишавайте тон, а когато изразявате мнение, правете го категорично, но не авторитарно – винаги създавайте впечатление, че можете лесно да бъдете убедена в противната теза. Не ругайте, не си изпускайте нервите и ще видите как мъжете ще падат в краката ви!

Внимание!!!

Офисът е добро място за флирт, но трябва да знаете също така с кого не бива да се впускате в подобна авантюра. На първо място, това е шефът. Нали не искате да ви смятат за подмазвачка. Да не говорим за офисните клюкарки, които веднага ще ви сложат съответния етикет. А от друга страна, не е много удачно да се забавлявате по този начин с висшестоящия, тъй като можете да го поставите в много неудобна ситуация. Когато флиртувате с колега, сложете си граници от самото начало. Някои мъже, ако им позволите, могат да стигнат до доста груби шеги. Ако нещо подобно се случи, веднага си кажете, че подобно развитие на флирта не ви допада, подчертавайте, че го харесвате, но само като приятел. По време на разговорите споменавайте от време на време за съпруга си или питайте как е жена му. По този начин ще охладите ентусиазма му и ще му дадете да разбере, че не може да разчита на нищо повече от флирт.

Редактор: Галя Горнишка

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here