Уникалната вила на Наоми

0
719


Посетителите на острова Isla Playa de Cleopatra в Турция в скоро време ще могат да се похвалят с това, че са видяли една съвременна архитектурна забележителност – вилата на топ модела Наоми Кембъл, която има формата на око – Окото на египетския бог Хор. Изглежда Наоми вярва в поверието, че този символ предпазва от неприятности както в земния, така и в отвъдния живот.

Сградата е проектирана от младия испански архитект Луис де Гаридо. Бъдещият строителен шедьовър е подарък за рождения ден на шоколадовата красавица (първата тъмнокожа жена, украсила кориците на френското и английско издание на «Vogue» и списание «Time», е родена на 22 май 1970). По думите на късметлията архитект, той не е бил ограничаван нито във финансово отношение, нито в творческите си търсения.

Огромната къща има 5 просторни салона за гости и 25 спални, притежава най-съвременните технологични екстри. Стъклените панели на централния купол ще позволят на Наоми да се любува на обсипаното със звезди небе нощем, а през деня да се наслаждава на ласката на слънчевите лъчи.

Вилата е абсолютно автономна: слънчеви панели и осигуряват електричество, а системата за събиране на дъждовна вода и преработка на отпадните води не позволява замърсяване на природата.

Тук остава да добавим, че спътникът в живота на чернокожата красавица е не друг, а могъщият руски олигарх Владимир Доронин.

Редактор: Весела Христова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here