Трендът сафари

0
585

Облеклото в сафари стил присъства неизбежно в модните летни колекции. Стилът се появява през 60-те. Създава асоциации за пътешествия в горещи пустини и лов в екзотични местности… С годините се променя и трансформира, но съхранява своята първоначална популярност.

Моделите са функционални и елегантни. Типични за стила са памучните тъкани в каки и бежово. Дрехите са удобни, носими, със свободна кройка, не затрудняват движенията. Традиционни са джинсите, шортите, ризите, бридж панталоните. Те са осеяни с многобройни джобове, ципове, украсени са с пагони. Аксесоарите се подбират в пълно съответствие със стила. Уместни са меките шапки, кожените колани, шнурове, очила.

Днес дрехите в този стил са насочени не толкова за спортуване, колкото в дните за почивка. Това е причината сафари гардеробът да се обогати с рокли и поли. Облеклата  прекрасно се съчетават със спортния и етно стила. Близък до сафари е колониалният стил. Той обаче се отличава с по-светли цветове и тънки материи.

Дрехите в стил сафари имат много почитателки. Те са удобни и подчертават женствеността, а елегантната им свободна кройка прикрива недостатъците на фигурата и подчертава преимуществата и. Любителките на рокли могат да изберат модели с различна дължина, вталени или свободни, с дълбоко или просто загатнато деколте. Аксесоарите за тях се подбират с лекота.

Сафари стилът изразява духа на свободата. Експериментирайте с подобно облекло! Ще добавите индивидуалност и нестандартност в начина си на обличане.

Редактор: Весела Христова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here