Тенденции при обувките за есенно-зимния сезон

0
635

Моделите обувки са твърде разнообразни и можете да избирате от високи токчета до пантофки, от ботуши до боти. За тази есен се предвиждат ботушите с връзки, а също така и тези с квадратен ток в стила на седемдесетте.

1. Мокасини
Мокасините са модел обувки без връзки и се срещат в три варианта: без токчета, с токчета или с платформи. Мокасините се предлагат с или без пискюли в предната си част, като самият пискюл се използва като детайл и при други видове обувки. Най-често срещаните цветове при мокасините са кафявият, черният и бежовият,  но също така се предлагат и други цветни модели.

2. Сандали с чорапи
През този сезон можете да носите сандалите си с чорапи, но при едно условие: съчетайте сандали на висок ток с тъмни чорапи. Комбинирайте ги с пола или къси панталони. Така вече ще бъдете стилни, излизайки топло облечени от вкъщи. Модният бранд Miu Miu показа удивителни варианти на тренда. Марката предлага обувка, състояща се от два елемента: златен ботуш, покрит от зелен на цвят сандал.

3. Ботуши над коляното
Издължените над коляното ботуши се вписват добре към модните фетиши за сезона. Този модел ботуши се среща в няколко варианта: пристегнати с връзки от лачена кожа или от мек велур. Комбинирайте ботуш от лачена кожа с дантела или изчистен силует.  С ботушите от велур можете да експериментирате повече. Дизайнерката Diane von Furstenberg показа велурени ботуши с ресни, разположени в задната им част. Велурените ботуши, точно както цветната есен, могат да бъдат в червено или синьо.

4. Остри обувки

Тази есен обувките с остри върхове се завръщат, за да си отмъстят. Моделите на Yves Saint Laurent акцентират върху  връха на обувката, който се откроява с различен цвят от останалата част. Островърхите обувки са елегантни и могат да се носят както на работното място, така и в комбинация с дънки.

5. Обувки с отсечен ток

Обувките с правоъгълен, отсечен ток са особено популярни през седемдесетте години. Въпреки, че бяха хит миналото лято, тази есен те са все още актуални. Сандалите с отсечен ток, както вече беше споменато, стоят добре в комбинация с чорапи през есента. По-новите модели често взаимстват детайли от мокасините, като изложените модели на Zara.

Текст: Илона Исаева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here