Тайните на професионалните топ гримьори – осма част

0
666

Как се постигат изразителни черти

Един от основните постулати в гримьорското изкуство е овладяване на умението да се постигат изразителни черти на лицето. Това гарантира по-ефектна визия и високо самочувствие за дамите.

Първата стъпка минава през определяне на тена и избора на подходяща основа. По-тъмният фон дьо тен придава своеобразна сянка на лицето, докато по-светлият прави чертите по-изпъкнали. След нанасяне на фон дьо тена той задължително се оставя за няколко минути да бъде поет от кожата.

Втората стъпка е пудрата. Местата, към които целта е да бъде привлечен погледа, се покриват с тънък слой по-светла пудра, докато върху областите, на които трябва да се придаде дълбочина, се нанася по-тъмна пудра.

Третата стъпка са веждите. За да се направят по-изразителни, в областта непосредствено под тях, без да се засяга самия клепач, се нанася светъл тон сенки.

Четвъртата стъпка са скулите. За тях се препоръчва по-тъмен нюанс на ружа, за да се подчертаят. За дамите с бледа кожа са подходящи цветовете корал или праскова, докато за по-матовите – пепел от рози или капучино.

Петата стъпка е макиажът на очите. Независимо от избора на сенки, където гримьорът може да развихри максимално въображението си, то, за да бъдат те подчертани, спиралата и очната линия са задължителни.

И накрая – идва ред на устните. И тук важи правилото за светлата и тъмната гама, но с уговорката, че за да им се придаде по-изразителна визия, гланцът е задължителен.

Това са най-общо шестте универсални правила за постигане на по-изразителна визия. Те се практикуват от десетилетия от професионалните гримьори по всички континенти и превръщат хиляди жени в… неустоими красавици.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here