Тайните на професионалните топ гримьори – втора част

0
663

Ефект на “блестящите очи”

Най-напред подгответе кожата на вашата клиентка за работа. Червенината трябва да бъде идеално туширана. Около очите се нанася светъл коректор, за предпочитане от видовете, които имат светлоотразителни частици. Върху скулите – в горната им част, точно под очите – се нанася малко светла пудра. Идеята тук е цялата област под очите да придобие малко по-светъл оттенък, за да “заблестят” и самите очи.

Нанесете сиви сенки с тънка четчица по линията на корените на миглите на горния клепач. Повторете операцията и за миглите на долния клепач.

Ако целите още по-изразителен ефект, върху тъничката линия сиви сенки на долния клепач, нанесете с молив в същия цвят още една тънка линийка. 

Ако искате да създадете по-“екзотичен” вид на окото, леко размажете молива и сенките с по-широка четчица с равна повърхност.

Следват изборът на подходящи сенки върху клепача. По принцип лилавото в този случай стои добре на всички типове кожа, така че можете да му се доверите. Цвят праскова е подходящ за по-бялата и бледа кожа, а златистото – за по-матовата.

Под долния клепач нанесете с бял молив тънка линийка – окото ще изглежда по-блестящо.

Оформете веждите добре. По принцип те не трябва да са много тънки, така се губи изразителността на погледа. Където липсват косъмчета, запълнете празнините с молив за вежди в цвят, максимално близък до естествения им цвят.

Върху миглите нанесете черна спирала за обем и удължаване. Не прекалявайте със спиралата – ако е в голямо количество, черният цвят фактически неутрализира блясъка на окото. Движението е от корените към върховете на миглите.

За завършек можете да използвате капки за очи, те неминуемо ще придадат допълнителен блясък.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here