Тайните на професионалните топ гримьори – пета част

0
583

“Мокърефект“на устните

“Мокър ефект” на устните е една от най-търсените make-up услуги. Той е актуален и най-вече – харесван от силния пол. Професионалните гримьори го създават благодарение на няколко последователни стъпки.

Първата стъпка е полагане на тънък слой овлажняващ балсам върху устните. Благодарение на този балсам всъщност по-късно блясъкът за устни ще се запази по-дълго.

Втората стъпка е червилото. То трябва да бъде един нюанс по-тъмно от блясъка, който ще бъде положен. Ако блясъкът е в неутрален цвят, се препоръчва безцветно червило или с цвят праскова. Червилото се нанася отвътре навън, като се следва големината на устните.

Третата стъпка е очертаване на устните с молив. Той трябва да бъде отново един нюанс по-тъмен, но този път в сравнение с цвета на нанесеното вече червило. Малко преди ъгълчетата на устните, очертаването се прекратява – моливът личи най-силно в областта на ъгълчетата и това е неестетично.

Четвъртата и последна стъпка е нанасяне на блясъка за устни. Той се разнася равномерно, отново отвътре навън.

“Мокрият ефект” на устните е готов. Безотказно оръжие за съблазняване, сътворено с безупречния подход на make-up професионалиста.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here