Тайните на професионалните топ гримьори – шеста част

0
629

Как да премахнем следите от умора на лицето

Стресовият ритъм на живот и перманентното недоспиване води до натрупване на видими следи от умора върху лицето. Именно затова тези следи от умора се превръщат в един от най-честите и сериозни проблеми, които съвременните дами имат по отношение на външния си вид. Без притеснение! Професионалните гримьори имат решение за това и то се състои в няколко сравнително прости стъпки.

Първата стъпка се състои в основно почистване на кожата на лицето. То се измива обилно с вода и се попива с кърпа. Върху него се нанася лек слой овлажнител. Едва след като овлажнителят попие, следва същинската част от работата.

Втората стъпка условно се нарича от гримьорите “анализ на тена”. Този анализ включва определяне цвета на кожата на лицето – светла или матова, както и на конкретните следи от умора – тъмни кръгове, торбички под очите – и едва след тях се прави избора на подходящите продукти. Важи “златното” правило: за дълбоки тъмни кръгове и торбички се използва коректор с цвят лавандула или пък в лилавата гама, а за по-бледите и не толкова големи кръгове или торбички – коректор в жълтата гама.

Третата стъпка включва полагане на фон дьо тен – такъв, какъвто всекидневно използва клиентката, върху лицето й. Изчаква се той да изсъхне.

Четвъртата стъпка отново засяга областта под очите. С четчица отново се нанася коректор.

Петата и последна стъпка включва полагане под очите на тънък слой фон дьо тен. След като той засъхне, работата на гримьора в тази област е вече приключена, а следите от умората – заличени.

По-секси и свежи, без да изглеждат уморени, дамите са готови за нови приключения. И разбира се – признателни на make-up професионалистите.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here