Тайната на рейки

0
785

Особено популярно стана напоследък учението рейки. В медиите и в общественото пространство се заговори по темата и, както може да се очаква, наред с обективните истини, се родиха и множество митове. Именно затова е добре да бъде предложен един обективен поглед по темата как и доколко рейки може да бъде ефективно.

Рейки представлява форма на алтернативна медицина, разработена в Япония през първата година на ХХ век. Корените й обаче се намират далеч в миналото, в японската традиционна медицина, обогатявана векове наред, чиито принципи и методи са доказали ефективността си с времето.

Най-общо казано рейки използва енергията, за да лекува множество болести и за да възвръща физическото и душевното ни равновесие. Рейки терапевтите лекуват без медикаменти и уреди, те залагат единствено на преноса на енергия. Твърди се, че рейки енергията протича през тялото и ръцете на лечителя и достига реципиента или местата, нуждаещи се от енергия или лечение. Терапевтът дори не докосва реципиента.

В какво обаче в действителност се изразява ефективността на рейки? Специалистите – както медицински лица, така и водещи рейки терапевти – са единодушни: то разтоварва от стреса. Най-забележимият незабавен ефект от процедурата обикновено е състоянието на дълбока релаксация, както и приливът на сила и енергия. В някои случаи може да се наблюдава и освобождаване на емоции. Реципиентите често споделят усещане за затопляне или леко изтръпване на третираното място, без значение дали ръцете на практикуващия са в допир с мястото или са на разстояние от него.

Освободени от стреса, ние се чувстваме по-щастливи, но и по-работоспособни. Терапията веднага се отразява и на визията ни – възвръщаме свежия си отпочинал външен вид. По-красиви и удовлетворени от живота, ние пълноценно изживяваме всеки един ден.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here