Тайната на перманентните филъри

0
718


Перманентните филъри се ползват с огромна популярност в една страна, където нивото на естетичната медицина служи като стандарт в световен мащаб. Великобритания. Тамошните специалисти с удоволствие използват този тип филъри. Защо?

Всъщност процедурата по поставяне на перманентните филъри не се различава от тази при поставяне на временните, т.е. от филърите, които с времето се резорбират в кожата. Перманентните филъри също се инжектират под кожата с локална упойка.

Те се различават обаче по своя състав. Два са най-популярните вида перманентни филъри: полиметилакрилатните и полиакриламидните.

Полиметилакрилатните филъри представляват хомогенна смес от дребни пластични капчици метилакрилат и животински колаген (телешки колаген). Капчиците метилакрилат се капсулират в долните слоеве на кожата, а колагенът ги прикрепва към определеното място. Дори когато след месеци или години колагенът се резорбира, метилакрилатът остава.

Полиакриламидните филъри са съставени от високополимеризиран полиакриламиден гел, т.е. съдържат значителен процент вода. Този гел веднага се свързва химически с клетките, формиращи тъканите на лицето, като по този начин прави кожата значително по-гладка.

Като цяло перманентните филъри изискват много висок професионализъм при поставянето им. Затова и специалистите, ангажиращи се с подобни интервенции, се ползват с блестяща репутация. Преди обаче да прибегнем към перманентни филъри, медиците са категорични, че трябва да изпробваме временни, поне за да свикнем по-лесно с новата ни визия.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here