С колко години ни състаряват вредните навици?

0
724

Този въпрос си задали специалистите от британската клиника Ривърбанк в Бедфоршир и потърсили отговор с помощта на 8000 жени на възраст над 25 години. Проучени са навиците на участничките, данните са обобщени и резултатът е: жените, които често посягат към чашката с алкохол, пушат, не се хранят здравословно, както и тези, обременени с други вредни привички, изглеждат с 4,25 години по-стари от връстничките си.
Към вредните навици са причислени още прекомерното излагане в солариум или на слънце, отсъствието на физическа активност, както и липсата на правилни грижи за лицето и тялото. Последното е особено важно, според експертите, тъй като е пряко свързано с привлекателния външен вид на жените.
За да потвърдят получените данни, специалистите обръщат внимание на съставения наскоро рейтинг на звездите, изглеждащи по-стари от възрастта си. Като най-неподдържана звезда била обявена Ейми Уайнхаус, която е само на 27 години. А като най-запазена – 41-годишната Дженифър Анистън.

Експертите съветват, че ако искате да запазите красотата и привлекателния си външен вид и да изглеждате доста по-млада от своите връстнички, трябва да се отървете от вредните си навици, да преминете към здравословен начин на живот и да полагате необходимите грижи за лицето и тялото си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here