Сънят ви прави красива

0
710

Научно изследване, проведено от института “Каролинска” в Стокхолм показва тясната връзка между съня и красотата.
Мъдростта и скритите послания, които се съдържат в приказките, винаги успяват да ни изненадат. Неслучайно след дългия сън Спящата красавица изглежда още по-красива в очите на своя принц. И следва неизбежната целувка, която я събужда и засвидетелства голямата му любов.
Сънят като съставна част на красотата – за това се говори отдавна, но сега институтът “Каролинска” в Стокхолм доказва тази теза и посредством свое изследване. В експеримента участва група от 65 доброволци със задачата да дадат оценка на визията на 23-ма участници на възраст между 18 и 31 години – всички без грим, с разпуснати коси, непушачи, които не са пили алкохол предните дни. Участниците са снимани два пъти – след 8 часа сън и след 5 часа сън.
Единодушното мнение на наблюдаващите е, че лицата на тези, които са спали повече, са много по-привлекателни, докато другите, които не са достатъчно отпочинали, изглеждат уморени и изтощени. Абсолютно наложително е да спите поне 7 часа не само за да сте по-концентрирани и внимателни, но и за да изглеждате по-здрави и очарователни. Без да прибягвате към магически трикове, формулата на вечната младост се крие в това да си подарявате повече часове сън.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here