Спиралата за мигли – тайно оръжие за съблазън

0
704

Дори и да не сте почитателка на декоративната козметика, един грим продукт задължително трябва да присъства в дамската ви чанта и това е… спиралата за мигли. Лесна за прилагане, спиралата само за миг ще преобрази лицето ви, подчертавайки очарователното ви излъчване.

Неслучайно почти всяка втора жена прибягва до помощта на „вълшебната пръчица” – спиралата за мигли, когато иска да придаде дълбочина и мистериозна загадъчност на погледа си. Очарователната актриса Ева Лонгория споделя, че никога не излиза без това деликатно оръжие за красота: „Винаги имам в чантата си спирала, която удължава миглите и ги прави по-плътни”.

Избор на спирала за мигли

Какъв тип спирала ще изберете зависи от вашите мигли. Ако имате къси ресници, то спиралата с удължаващ ефект е най-подходяща за вас. В състава й са включени копринени влакна, които оптически удължават миглите. Има и спирали, съдържащи специални микрофибри и силиконови полимери, които едновременно удължават и придават обем.

Класическият черен цвят спирала е най-масово използван, тъй като подхожда както на тъмнокоси, така и на блондинки. Кафява или синя спирала могат да използват дамите с руси коси и сини или зелени очи. Когато поставяте цветна спирала, първо сложете малко от черната за „подложка” и след това нанесете цветната върху целите мигли или само върху връхчетата в зависимост от търсения ефект. Ако сте почитателка на вечерните партита, смело можете да използвате цветните спирали, както и тези, които обвиват миглите с блестящи частици.

Когато купувате спирала за мигли, задължително обърнете внимание на срока на годност.  За съжаление още преди изтичането му спиралата се превръща в „развъдник” на микроби. За да избегнете риска от инфекции или възпаления на очите, постарайте се да не я използвате повече от 3 месеца и не я преотстъпвайте на приятелки.

Няколко трика за зашеметяващ ефект:

Плътност

Колкото повече слоеве туш наслагвате, толкова по-плътни и по-дебели ще изглеждат миглите. Обърнете внимание, че винаги трябва да отстранявате излишното количество между слоевете, и освен това – поставяйте втория и третия пласт, докато първият е още влажен. Не докосвайте миглите преди да изсъхнат, за да избегнете слепване.

Дължина
Нанесете два слоя от туша, като разресвате миглите след всеки слой. Изчакайте да изсъхнат леко и след това нанесете още един пласт, но само на миглите от външния ъгъл на очите. Обикновено спиралите за удължаване са течни и са разработени на полимерна основа. Колкото до четчицата – тя е с редки власинки и позволява спиралата да се нанесе по цялата дължина на миглите, като същевременно ги разделя.

Обем
За да станат визуално миглите по-обемни, направете няколко зигзагообразни движения с четката в основата на миглите, а след това нанесете туша по цялата им дължина. Спиралата за увеличаване на обема на миглите е по-гъста, тъй като във формулата й са включени повече восъци и с помощта й може да се постигне двоен, а понякога и троен обем.

Естественост
Ако естественият цвят на миглите ви е светъл, използвайте кафява спирала с оттенъци на сиво, а не черна. Нанесете само един слой, а след това отстранете внимателно излишъка, като леко преминете с четката по миглите, докато са още влажни.

Сексапил
Нанесете по-дебел пласт от туша, след което бързо преминете няколко пъти по крайчетата на миглите с четчицата назад-напред. По този начин се постига неустоимо излъчване и чувствен, магнетичен поглед.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here