Соли, хайвер и водорасли – три морски дара за кожата ви

0
733

Знаете ли, че морето крие големи съкровища за вашата кожа? Именно поради тази причина расте броят на продуктите, които съдържат морски компоненти, високо ценени поради своите аnti-age, регенериращи, стягащи и дренажни свойства. В това няма нищо странно – морската вода изобилства от минерални соли, които ревитализират и дават енергия дори на най-изтощената кожа. Благодарение на подходящата козметика вече можем да се възползваме от даровете на морето, без дори да излизаме от вкъщи.

Водораслите – допълнително оръжие срещу бръчки и целулит.

Определени водорасли – най-вече синьо-зелените, имат уникалната способност да стимулират производството на колаген и еластин поради високото съдържание на аминокиселини. Кафявите, от своя страна, стимулират клетъчната регенерация и се използват преди всичко в продукти, предназначени за по-чувствителна или възпалена кожа. Екстракти от водорасли най-често се влагат в антицелулитните и дрениращите продукти. Кафявите водорасли са богати на йод, способстват за елиминиране на течностите и изгаряне на мазнините, а червените са с високо съдържание на магнезий и калций, енергизират и ревитализират кожата.

Хайверът, един автентичен лукс.

Благодарение на голямото количество аминокиселини, структурни пептиди, протеини, основни мастни киселини, олигоелементи и йод, хайверът има възстановяваща и регенерираща функция. Поради тази причина се използва в продукти, предназначени за зряла кожа, която се нуждае от интензивно подхранване, за да си набави елементите, които с напредване на годините губи. Луксозни марки като La Prairie предлагат пречистен екстракт от хайвер, който има мощен anti-age ефект.

Солите – концентриран морски екстракт.

Друго съкровище, което морето крие, са солите, търсени заради високото съдържание на минерали. По тази причина най-ценни са тези, които притежават най-висок процент от тези елементи (основно магнезий, калций, йод, желязо, калий и фосфор) като солите от Мъртво море. Изключително подходящи са за зачервена, раздразнена и лющеща се кожа, тъй като я успокояват, овлажняват и възвръщат жизнеността й.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here