Скъпоценна козметика

0
679

Бихте ли ползвали козметика със скъпоценни камъни? Например с диаманти? Или с изумруди? А може би предпочитате сапфири или рубини?… Тази козметика става все по-популярна и търсена в световен мащаб.

В състава на козметичните продукти се съдържат микроскопични частички прах от скъпоценните камъни. Какво предназначение имат различните камъни? Как помагат за съхраняване на младостта и красотата?

Диамант
Известен е като цар на скъпоценните камъни. Още от далечни времена  диамантът се слави с удивителни свойства – подобрява паметта, предпазва от психични заболявания, нормализира работата на сърдечносъдовата система. И още – предпазва от преждевременно стареене, зарежда с положителна енергия и повишава самочувствието. А в козметиката отговаря за най-важното за всяка жена – младостта. Диамантеният прах в състава на козметичните продукти успешно се бори с фините линии и бръчките,  стимулира синтеза на колаген, активира клетъчната регенерация, подобрява обмяната на веществата, защитава кожата от вредното въздействие на околната среда.
 

Изумруд
Смята се, че изумрудът дарява щастие, късмет и благополучие. Спомага за постигане на душевна хармония, подобрява имунната система на организма,  възстановява жизнените сили. Козметичните продукти, съдържащи изумруд се препоръчват за деликатна кожа, склонна към раздразнения, зачервявания и алергични реакции. Сухота, неприятно лющене, ранна поява на мимически бръчици около очите, отпускане и повяхване на кожата – изумрудът отлично се справя с тези проблеми. Продуктите с изумруд имат успокояващо действие и повишават естествената защита на кожата спрямо агресивните външни фактори.
 

Сапфир
Този скъпоценен камък е символ на верността, справедливостта, спокойствието и хладнокръвието. С помощта му древните жреци са лекували сърдечносъдови заболявания, кожни раздразнения, безсъние и др.
Сапфирът се смята за крал на красотата. Сапфиреният прах не само прояснява и изравнява тена на кожата, но я омекотява, спомага за премахването на мъртвите клетки от повърхностния рогов слой и придава невероятна гладкост. Маските за лице със сапфир възстановяват киселинно-алкалния баланс на кожата и ефикасно отстраняват зачервявания и други кожни раздразнения.
 

Рубин
В древността на рубина са приписвани различни лечебни свойства: премахване на безсънието, възвръщане на жизнеността на организма, подобряване на паметта, зареждане с нова енергия. В качеството си на лечебен камък рубинът бил препоръчван да се носи от хора с ниско кръвно налягане. Козметиката с рубин е подходяща за жените, чиято кожа е загубила тонуса си. Продуктите укрепват кожата, възвръщат жизнеността и естествения й блясък. Друго важно свойство на рубинения прах е съхраняването на влагата, благодарение на което кожата е защитена от дехидратация и изглежда млада, здрава и свежа.
 

Топаз
Един от най-красивите камъни, който привлича вниманието преди всичко с особената си вътрешна игра на светлината, прозрачност, блясък и множеството цветови оттенъци. В миналото топазът е използван за лечение на артрити, заболявания на гръбначния стълб, анемия, депресия, хормонални смущения и др. Укрепва имунната система и стимулира съпротивителните сили на организма за борба с различните инфекции. Топазът се смята за камък на младостта, жизнеността, доброто настроение и високото самочувствие. Козметиката с топаз е подходяща за жени, чиято кожа проявява признаци на преждевременно стареене. Продуктите с топаз осигуряват мощна anti-age грижа, изглаждат бръчиците, стягат и тонизират кожата.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here