Секси и свеж makeup през 2012

0
744

Намирате ли, че гримът ви е скучен или че не сте в крак с последните модни тенденции? Предлагаме ви 9 идеи, взети директно от модния подиум, за да освежите визията си и да сте актуални с най-новото в света на грима за 2012 година.

Заложете на червено

Вероятно си мислите: червените устни са прекалено секси и провокиращи. Но именно червеният цвят ще ви направи да изглеждате по-смела и самоуверена. При това червеното винаги е актуално. Как да изглеждате секси, но не натрапчиво? Просто сведете до минимум останалия си грим и изберете червило, чийто нюанс е в хармония с тена на кожата ви.

Смесвайте ружа

В момента на козметичния пазар се предлагат т.нар. мозаечни ружове, представени от 3 и повече цвята. Това е отличен избор, защото позволява да смесвате различните нюанси и да постигнете не само перфектно скулптиране на лицето, но и невероятен сияен тен.

Опитайте бронзови сенки за очи

Ако не харесвате наситения опушен грим, то опитайте металически бронзови сенки, които също придават драматичен ефект. На нежен слой нанесете сенките на горния клепач и с минимално количество очертайте контура на долния клепач. Подчертайте миглите с подходяща спирала в черно. На устните нанесете само безцветен гланц. Визията е естествена и неочаквана и подсилва очарователното ви излъчване.

Обвийте устните в блясък

Естествените устни са достатъчно привлекателни и намекът за блясък върху тях подчертава този факт. Нанесете червило, което съответства на естествения цвят на устните ви и след това – два слоя безцветен гланц. Гланцът обвива устните с неустоим блясък.

Озарете тена си

Безспорно целунатата от слънцето кожата изглежда свежа и сияйна. Същият страхотен ефект можете да постигнете и с помощта на бронзираща пудра. Но не прекалявайте – изберете пудра само с един тон по-тъмна от естествения ви тен.

Използвайте изкуствени мигли

Ако природата не ви е дарила с дълги и гъсти ресници, не се притеснявайте – в момента на козметичния пазар можете да откриете разнообразни висококачествени изкуствени мигли, които са подходящи както за ежедневието, така и за специални събития. Поставят се бързо и с лекота, а ефектът е страхотен.

Нанесете блясък на клепачите

Екстравагантно решение, но определено придава дълбочина на погледа и подсилва вашия сексапил. Изберете нюанс на лек блясък, който е еднакъв с цвета на сенките ви за очи. След като сте нанесли любимия си цвят сенки, поставете на върха на пръстите си малко блясък и нежно докоснете горните клепачи.  

Очертайте очния контур

Не е необходимо да очертавате с черна очна линия или молив целия контур, а само горните клепачи. Стремете се да нанесете прецизно линията в основата на миглите. Ефектно решение, което придава загадъчност на погледа.

Бъдете провокативна

Тази тенденция се открои в модните ревюта на Balenciaga, Lanvin и Haider Ackermann за пролет 2012. След нанасяне на сенките за очи, с нежно потупване поставете гланц или хидратиращ продукт на горните клепачи. Резултатът е футуристичен ефект и провокативно излъчване.  

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here