Ренесанс на модната къща Moynat

0
677

Френският бизнесмен и основател на конгломерата LVMH Бернар Арно вдъхна втори живот на най-старата модна къща във Франция, присъединявайки я към компанията си. Moynat Malletier е фирма, произвеждала чанти, куфари и други аксесоари още от средата на XIX век.  
Мястото на творческия директор е определено за индийския дизайнер Рамеш Наир, за който създаването на линия чанти и куфари се превърна в сериозно професионално предизвикателство и възможност за реализация на творческия потенциал. В колекцията дизайнерът следва традициите на модната къща, като черпи вдъхновение от богатия и архив.  “Винаги съм изпитвал усещането, че ако не хвърляме поглед към историята и не правим няколко крачки назад, няма да постигнем прогрес”, споделя Рамеш Наил.
Брандът Moynat Malletier се е превърнал в символ на високо качество и оригинален дизайн на кожените си изделия, които винаги са се радвали на интерес от страна на тези, за които пътешествията са втора природа. Неочаквано модната къща бе затворена в края на миналия век. Днес марката получи своя нов шанс. Според специалистите Moynat Malletier е силен конкурент на големите имена в този бизнес – Louis Vuitton и Hermes. Особено след демонстрирането на първата колекция.

Редактор: Вера Янева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here