Професионални съвети срещу тъмните кръгове

0
648

Тъмни кръгове или подпухналост под очите сутрин? Картинката определено не е приятна, но за съжаление всяка трета жена се оплаква от подобен проблем.Защо неестетичните тъмни кръгове под очите се появяват отново и отново?

Ето и някои от най-често срещаните причини:
1. Стрес и хронично недоспиване.
2. Алкохол и тютюнопушене.
3. Възрастови изменения.
4. Наследственост.
5. Някои специалисти обясняват появата на тъмните кръгове със склонност към алергии.

Веднъж появил се, проблемът може дълго да съществува. Трябва да се справите с него. Но как? На помощ идват професионалистите, споделили ценни съвети как да намалите тъмните кръгове или да ги заличите с грим.

Как да намалите или отстраните тъмните кръгове под очите?

1. Редовно поставяйте хладни компреси на околоочната зона. Това може да са хладни компреси със зелен чай, специални козметични маски и дори кръгчета от краставица. Под кръгчетата можете да нанесете околоочен крем, специално предназначен за тъмни кръгове, за да постигнете видим резултат още с първото прилагане.
2. Не се отказвайте от възглавница – през нощта докато спите, главата трябва да е по-високо от тялото, за да се осигури нормален отток на течностите от лицето.
3. Ползвайте кремове за околоочен контур, в състава на които е включен кофеин. Тази активна съставка стимулира микроциркулацията, дренира, освежава, кожата става по-еластична, а тъмните кръгове видимо намаляват.
4. Ежедневно правете лек масаж около очите в продължение на 5 минути. Вземете подходящ околоочен крем или гел, разтрийте го на върховете на пръстите си и с много нежни движения масажирайте тази деликатна област.

Как да маскирате тъмните кръгове?

Понякога се налага да реагирате бързо и да освежите лицето си, за да изглеждате перфектно на делова среща или на изискан коктейл. Тогава на помощ идват грим продуктите. Важното е да ги използвате правилно.
1. С тънка четчица нанесете бял цвят сенки във вътрешния ъгъл на окото и непосредствено под веждите, за да придадете повече откритост и изразителност на погледа си.
2. Под очите нанасете коректор, за да заличите тъмните кръгове. При избора на коректор вземете под внимание 2 правила. Първо: продуктът трябва да е с 1–3 тона по-светъл от фон дьо тена ви. Второ: цветът на коректора да е с жълти или прасковени оттенъци, тъй като те неутрализират синкавите кръгове под очите. Винаги нанасяйте коректора с леки потупващи движения.
3. Не изпозвайте сенки за очи и очна линия със син или сив цвят. Отдавайте предпочитанията си на топлите тонове – прасковени, светлокафяви, бежови.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here