Пролет 2011 – Beauty гид

0
640

За да сме актуални тази пролет, трябва да следваме beauty тенденциите, които диктаторите на модата определиха в ревютата си за този сезон.

Ярки устни

Божествени в тяхната простота, невъзможните да бъдат пропуснати искрящо ярки устни, са във всевъзможни нюанси – от покритото с лак Ив Сент Лоран – червено и шокиращото Шиапарели – розово до светещото през нощта оранжево.  

Хеви метално

От очите в “разтопено” сребро на Прада (намигането на Пат МакГрат към джаз певците от 30-те) до покритите с 24 каратово злато устни – и мигли – на Родарт, най-големите шоута на пролетта сияеха. Една от причината да обичаме най-много този тренд е че богатите, многоразмерни оттенъци изглеждат толкова добре, и често толкова различно, на всички цветове на кожата. 

Очите

Дали е синьо-зеленото на Техниколор, метално-рубинени проблясъци, или изчистеното цитросово, ярките, “погледни-ме” очи намекват за гламура и елегнатния футуризъм с всяко премигване.

Къси пънк прически

Това, което започна като “кланова” визия през 80-те в Ню Йорк – покритите с вакса-гел кичури на Александър Уонг и отличителните ярки кичури на Джозеф Алтузара – получи още по-бунтовнически пънк вид в Европа след като Гуидо Палау наряза, заплете и избели банда от най-известните момичета на сезона – Брит Марън между тях – в нощта преди Баленсиага.

Декорирана коса

Коронована с ръчно изработени фиби от дърво на Родарт, покритите със скъпоценни камъни копринени клипсове на Ердем, достойните за императрици бижута на Марчеса, и изключително елегантните орнаменти от пера и верижки на Шанел.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here