Прически за кръгло лице

0
723

Според фризьорите перфектната прическа е тази, която е съобразена с формата на лицето. Дори и най-страхотната прическа губи ефекта си, ако акцентира вниманието на тези части от лицето, които всъщност би трябвало да прикрива. Какви са най-подходящите прически за вас, ако лицето ви е с кръгла форма?

Къси коси

Добавете обем отгоре
За късата коса е лесно да се грижите и да я оформяте. Има много къси подстрижки, които подхождат на кръглото лице. Едно от основните изисквания е да се добави обем отгоре с помощта на многослойна подстрижка или висок бретон. Това визуално нарушава окръглеността на лицето и го удължава. При къса подстрижка леко разрошените коси придават неповторимо очарование на жените с кръгло лице.

Дълги коси

Гладки кичури върху бузите
Дългите коси по естествен начин удължават лицето, особено ако са гладки и прави. Важното е да се избягва излишен обем на нивото на бузите (най-широката част на лицето). Затова косите трябва да са идеално гладки до нивото на брадичката, а краищата им да са леко изтънени, за да дефинират чертите на лицето. Обърнатият настрани бретон е още един начин дългите коси визуално да стеснят лицето. Ярките цветови акценти също създават илюзия за по-тясно лице.

Какво трябва да избягвате, ако сте с кръгло лице:  
Косите със средна дължина не са особено добър избор за жените с кръгло лице. За да се удължи визуално лицето, косите трябва да са с дължина под брадичката или обратно, не по-дълга от нивото на бузите.

Избягвайте следните грешки:
– Късият и плътен бретон прави лицето да изглежда още по-широко.
– Къдрици на нивото на бузите засилват окръглеността.
– Гладки краища на косата на нивото на бузите правят лицето по-пълно.

Запомнете!
Прическата за кръгло лице трябва да балансира чертите му и визуално да го удължава.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here