Прическата на принцесата

0
673

Съпругата на принц Уилям, Катрин Мидълтън от години се доверява на фризьорите на L’Oreal Professionnel за  поддържане на своята безупречна прическа. За своя сватбен ден тя  отново се довери на един от най-добрите фризьори в света и на продуктите на L’Oreal Professionnel и Kerastase. Как бе постигнат елегантния и естествен вид на косата й и с какви продукти?

Кейт Мидълтън се довери на своя любим фризьорски салон „Richard Ward Hair&Metrospa”, който работи с L’Oreal Professionnel и Kerastase. Екипът на Ричард Уорд бе избран да направи прическата на булката, на нейното семейство и някои видни гости на сватбата.

Фризьорският салон, който се грижи за косата на Кейт от осем години, работи с продуктите на L’Oreal Professionnel, Kerastase и Keraskin Esthetics. Уорд разкри за английския всекидневник Daily Mail, че Кейт е настоявала да изглежда по естествен начин за най-важния ден в живота си. „Единственото, за което настояваше, беше съпругът й да я познае, когато стигне пред олтара. Кейт показа точно как трябва да носитe косата си. Тя избра един много естествен вид, при който косата излъчва жизненост, блести и има наситен цвят,” казва той.

Прическата на Кейт е “semi-chignon” (полукок) – половината от косата е вдигната, което придава класически булчински вид и царствен завършек. Фокусът е върху уникалната корона на булката, която завършва прическата. 

Прическата – стъпка по стъпка:

(разкрита ни от Калин Куцинов, член на артистичния екип на L’Oreal Professionnel в България Фризьорски салони “Кало”.)

За сватбения си ден Кейт избра да вдигне част от косата си в елегантен, но същевременно семпъл стил. Тази прическа е в хармония с нейната красота и индивидуалност и позволява на блясъка и мекотата на косата й да изпъкне. 

1. Предната част от прическата е решена в много естествен вид, който отваря лицето и подчертава нежността и красотата на булката. 

2. Стилистът е създал обем в горната част на главата и е оформил класически кок, който позволява закрепването на царската корона. 

3. Задната част на стайлинга е вдъхновена изцяло от естествения вид на косата, която е оставена да пада свободно. 

4. Цялостната структура на косата е постигнатa благодарение на естествени къдрици  в различни размери (оформени с маша), които придават обем на косата. 

5. За финалa на прическата е използван лак за дълготраен ефект. 

4 продукти за коса, с които да постигнете същия ефект. 

Продуктите, използвани от фризьора на Кейт Мидълтън за сватбената й прическа и за поддържане на косата можете да откриете във фризьорските салони L’Oreal Profssionnel и Kerastase: 

За конструкция на прическата:  Liss Control от Techni.art L’Oreal Professionnel
изглаждащо мляко със защитен ефект, което придава гладкост и дълготраен контрол Full Volume Extra от Тechni.art L’Oreal Professionnel  пяна за коса, която придава цялостен обем на прическата и поддържа формата.

За блясък:  Elixir Ultime от Kerastase  разкрасяващо олио, обогатено с комплекс от четири ценни етерични масла от арган, царевица, пракакси и камелия, които придават мекота и блясък към косата.

За фиксация: Elnett spray от L’Oreal Professionnel  легендарен професионален лак за коса с микродифузия, който фиксира косата и запазва мекотата, формата и движението.

Очевидно не е чак толкова сложно… да се превърнем в прекрасни принцеси. Така както сме си мечтали в детството. Стига да се доверим на правилните продукти и таланта на хората, които знаят как да ги използват. Професионално.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here