Погледни ме в очите: мигли на богиня

0
694

Тенденциите в гримирането на окото през 2011 год. наложиха своя отпечатък не само по отношение на палитрата от сенки. Важен детайл за цялостната визия на модерната жена е и постигането на перфектен вид за миглите – като форма и цвят. Водещите дизайнери, вдъхновени от латино вълната, заляла Холивуд в последните няколко години, предложиха на почитателките и ценителките на красотата няколко невероятни идеи да превърнат миглите си в приказна магия, която разпалва фантазиите на силния пол.

1. С няколко комплекта изкуствени мигли едновременно. Ева Лонгория например поставя по три снопчета изкуствени мигли. Внимание: подобен “експеримент” не трябва да се прави често, а само в изключителни случаи, не повече от веднъж месечно, тъй като отделните снопчета “тежат” на естествените мигли и е възможно да доведат до опадването им.

2. Визия в стила на Дженифър Лопес. Нанасете черната очна линия върху целия ръб на горния клепач. Продължете и по ръба на долния клепач, като обхванете около три четвърти от дължината му. Върху миглите нанесете спирала за удължаване.

3. Секси като Кат де Луна. Очертайте горния ръб на клепача с черен молив. Долният ръб очертайте с малко по-светъл цвят молив – контрастът наистина си струва. Залепете комплект изкуствени мигли.

4. За да придобиете романтичното излъчване на Адриан Бейлън използвайте само черен молив върху горния ръб на клепача в комбинация със спирала за удължаване. Класиката винаги си заслужава.

5. Искате ли да бъдете ексцентрична като Кат Вон? Очертайте окото с черен молив. Залепете снопче изкуствени мигли. Върху тях нанесете спирала за обем. Ефектът си заслужава, но, както и при първия случай, препоръчва се да не се прави повече от веднъж месечно.

Някои от описаните идеи за оптическо удължаване и сгъстяване на миглите изискват доста умение и старание. Едно обаче е сигурно: която от тях и да изпробвате, на вечерното парти ще се наложи дълго да се гледате очи в очи … може би с обекта на вашите желания.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here