Повече пънк. По-момчешки look. Balmain

0
776

Повече пънк. Повече всекидневност в облеклото. По-момчешки look. Всичко това е Кристоф Декарнин, дизайнера на Balmain.

Докато дизайнерът стои зад кулисите и наблюдава  горещите момичета, които разтърсват коси, някой лаконично се изказва зад гърба му: “Не разбираш ли, че те не харесват тези дрехи?”

Ще бъде пропуск, ако не се отбележи, че всяка от дрехите в колекцията на Balmain е вдъхновена от масовата конфекция. Сякаш от тях струи очевиден и неприличен моден снобизъм, провокиращ с протритите широки рокли, шортите от микроденим, цилиндричните поли, рокерските якета с капси, “напръсканите” дънки. 

Може би интелектуалните натури се чувстват подразнени? Окей. Обръщайки поглед към почти невероятното изкушение, което предлага Дария Уербоуи – пищен и предизвикателен кожен корсет, става ясно, че шоуто донякъде преповтаря колекциите на други дизайнери. Модата трябва да бъде забавна – защо това бе забравено? Balmain позволява на всяко момиче да носи любимия си деним, старите широки дрехи на дупки, ултра- скъсените дънки, кожените якета в комбинация със скъсаните  мрежести чорапогащници и обувките с иглено токче. Гаджетата им едва ли ще се оплачат. От друга страна, изборът на Декарнин да заложи на пънк-метъл темата изглежда в съзвучие с някои от тенденциите на Никола Гаскиер при Balenciaga.  Balmаin със сигурност избира труден път. Но само един поглед  върху многобройните кърфици, които украсяват дрехите, съчетани с ефектните вертикални ивици по избелелите дънкови платове, е достатъчен, за да ни убеди, че и това е вид изкуство…

Balmain. Колекция пролет – лято 2011. Ready To Wear.

Снимки: Vogue.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here