Парфюм… според кръвната група?!

0
618

Необичаен подход при създаването на парфюми демонстрират италианските дизайнери Антонио Зудас и Джовани Кастели. Те лансираха Blood Concept – линия парфюми, съответстващи на кръвните групи както по своето име, така и по ароматната си композиция. За пръв път парфюмите А, В, АВ и О бяха представени на изложението Esxence в Милано миналата година.

Според създателите парфюмът отразява не само ароматните пристрастия на притежателите на една или друга кръвна група, но дори и духа на времето.

Например парфюмът О, предназначен за хората с нулева кръвна група е отражение на далечното време на първобитното общество, затова и има най-наситен и изразен аромат. В него се усещат нотки на роза, малина, мащерка, кедър, кожа, бреза, метал и малко шипрови оттенъци.

Парфюм А е ориентиран към всички с кръвна група А и ни пренася във времената, когато когато хората се занимавали със земеделие и вкусовите им пристрастия били разнообразни и остри. Този аромат е подходящ както за мъже, така и за жени и съчетава акорди на метал, анасон, листа от домат, босилек и зелени нотки.

Парфюм В е подходящ за жени и мъже с кръвна група В и ни изпраща във времето, когато хората започват да опознават света и придобиват страст към пътешествията. В композицията му са включени нотки на пипер, тиково дърво, черна череша, метал, червена ябълка, градински чай, нар, черен чай, пачули.


Парфюмът АВ
 е “най-млад” и отразява съвременния космополитен дух на човечеството. Този унисекс аромат излъчва ухание на кедър, метал и водни акорди.

Създателите на Blood Concept предлагат на всички желаещи да усетят върху кожата си уханието на една или друга епоха или просто да отдадат предпочитанията си на своята кръвна група. Всички парфюми наистина „ухаят” на кръв, а дизайнът им добавя още асоциации – флаконите са оформени като… пипети. Остава само да разберете – готови ли сте да ги пробвате?!

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here