Обичате ли сърфа?

0
721

Carla Fourie, експерт по коса и грим, разказва как е превърнала актрисите от „Синьо увлечение 2“ в сърфистки и дава своите съвети за здрава и красива коса и ефектен загар за всички жени, любителки на морските приключения.

Защита
Морската вода е най-бързият начин да направите косата си чуплива, но според Fourie, солената вода може да бъде разрушителна. “Момичетата, като се потопят в морето, трябва да си вържат косата”, казва тя. “Не щадете слънцезащитния спрей – нанесете го, преди да си вържете косата. Така прави Никол Кидман. Като излезете на брега, разрешете косата с широк гребен, който ще премахне сплитанията“.

Мокра или суха

Има два начина да постигнете чупливите кичури на току-що излязла от морето сърфистка. Докато косата е още влажна, я напръскайте със спрей със солена вода и прокарайте пръсти през нея, като оставите въздухът да я изсуши. Ако косата ви вече е суха, напръскайте я с овлажняващ спрей, като завъртате кичурите с пръсти, за да придадете обем.

Забравете за сешоара и машата

Ако косата ви е на масури, сешоарът няма да ви помогне да придобиете къдрици, без значение колко продукти използвате. Нито пък машите или ролките, които правят най-перфектните къдрици. Използвайте специални кремове, към които има всичко необходимо за идеална прическа: крем, специални приставки, мрежичка за косата и гребен за оформяне. Изглежда сложно, но вярвай ни, вятърът ще направи прическата ви като на модел от списание.

Удвоете слънцезащитния фактор
Обратно на твърденията, сърфистките не яхват вълните незащитени. „Те нанасят слънцезащитен продукт с висок SPF и редовно прилагат хидратиращ продукт”, казва Fourie. Добре е продуктът да е с SPF 50+ и да прави кожата по-нежна, гладка и сияйна.

Бронзов тен
Бронзовият загар е изключително ефектен. Това не означава обаче, че не трябва да работите върху блясъка. Използвайте комбинирани продукти, които перфектно изравняват тена и придават невероятен блясък. Нанесете пудра в прасковен нюанс за свежо младежко излъчване.

Бъдете естествена

Колкото и да обичате грима, добре е през лятото да не прекалявате. Заложете на естествените нюанси и ползвайте водоустойчиви продукти. Така няма да се притеснявате от размазване или разтичане на спиралата за мигли или очната линия.

Редактор: Поли Манолова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here