Намаляване на бюста

0
708

Една от редките, но същевременно често крайно необходима на пациентките медицинска интервенция, е намаляването на бюста. Звучи странно? Може би. В редица ситуации големите гърди могат да се окажат истински проблем за техните притежателки, както и да се превърнат в пречка за техния нормален начин на живот.

При намаляване на гърдите се отнема част от тъканта на гърдите. Тя се извършва под обща упойка и отнема средно 2-3 часа. Правят се два разреза: първият е около ареолата (пигментираната част около зърното на гърдата), а вторият е в посока от ареолата към областта под гърдата, към гънката й. Излишната кожа, мазнини и жлезиста тъкан се отстраняват.

По време на операцията по намаляване на бюста може да се наложи корекция на ареолата или зърното. След интервенцията тъканта се зашива. Една или две седмици по-късно шевовете се свалят. Този тип операции се извършват обикновено по веднъж.

Интервенцията често се налага след рязко отслабване. Тогава големите гърди увисват и се налага те да бъдат ремоделирани. В други случаи размерът на бюста на жената може да се окаже пречка при изпълняване на някои видове спортни дейности.  Понякога по време на сън големите гърди “тежат”, ако сме легнали по гръб – те притискат гръдния кош и възпрепятстват дишането.

Редактор: Стойна Атанасова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here